Υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ: Τρίτη απαλλαγή για τον Ανδρ. Γεωργίου

Υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ: Τρίτη απαλλαγή για τον Ανδρ. Γεωργίου
Ο Ανδρέας Γεωργίου Eurokinissi

Το Συμβούλιο Εφετών κρίνει ξανά πως ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ δεν θα πρέπει να καθίσει στο εδώλιο για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Την ίδια απόφαση εξέδωσε για τρίτη φορά το Συμβούλιο Εφετών, απαλλάσσοντας δια βουλεύματος τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρ. Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.

Ακολουθώντας τις δύο προηγούμενες κρίσεις που είχαν εκδώσει αντίστοιχα συμβούλια, αλλά με διαφορετική σύνθεση, οι δικαστές έκριναν πως στη δικογραφία για το έλλειμμα του 2009, δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις, προκειμένου ο Ανδρ. Γεωργίου να παραπεμφθεί σε δίκη και να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η απόφαση αυτή για την αθώωση του Ανδρ. Γεωργίου, ήρθε παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών Κ. Κωσταρέλου, ο οποίος είχε κρίνει πως στοιχειοθετούνται τα απαραίτητα δεδομένα για την τεχνητή διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, η οποία -κατά την κατηγορία- οδήγησε τη χώρα στα Μνημόνια. Μάλιστα, ο ίδιος ο Ανδρ. Γεωργίου είχε υποστηρίξει μέσω των συνηγόρων του, πως δεν είχαν ληφθεί υπόψη σημαντικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων και έγγραφο της Eurostat που επιβεβαιώνει ότι τα επίμαχα στοιχεία για το 2009 ελήφθησαν και υπολογίστηκαν με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, όπως συμβαίνει και σήμερα.

Το επίμαχο βούλευμα αποτελεί το τρίτο κατά σειρά που καταλήγει στην απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής, παρά τις καταγγελίες των μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά και Νικ. Λογοθέτη. Ωστόσο, τις δύο προηγούμενες φορές, ο Άρειος Πάγος παρενέβη προχωρώντας στην αναίρεση των επίμαχων βουλευμάτων, επιστρέφοντας τη δικογραφία πίσω στο δικαστικό συμβούλιο για νέα κρίση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα