Υπόθεση ηθοποιού – ταξιτζή: Ζητά ξανά να αποφυλακιστεί ο 29χρονος κατηγορούμενος

Υπόθεση ηθοποιού – ταξιτζή: Ζητά ξανά να αποφυλακιστεί ο 29χρονος κατηγορούμενος

Αυτή τη φορά ο ηθοποιός προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητώντας να αποφυλακιστεί. Υποστηρίζει πως βρίσκεται στη φυλακή με «ευφάνταστους συλλογισμούς».

Νέα προσφυγή, αυτή τη φορά ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, κατέθεσε ο ηθοποιός που φέρεται να βίασε τον οδηγό ταξί τον περασμένο Νοέμβριο. Ο 29χρονος κατηγορούμενος που μετά την απολογία του οδηγήθηκε στη φυλακή, ζητά την άρση της προσωρινής του κράτησης, αποκαλώντας τον αυτοκινητιστή «ψευδομηνυτή».

Ο ηθοποιός που ήδη είχε καταθέσει αντίστοιχη αίτηση ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την έρευνα, χωρίς ωστόσο να επιτύχει την αποφυλάκισή του, επικαλείται το τεκμήριο αθωότητας, το οποίο -όπως αναφέρει- δικαστική και εισαγγελικός λειτουργός «αγνόησαν και με ευφάνταστους, πλην όμως μη αντέχοντος εις την λογικήν, συλλογισμούς με κρατούν, όντα αθώον, εις τας φυλακάς». Στην προσφυγή του την οποία υπέβαλε ο συνήγορός του, Γιώργος Ράπτης, επισημαίνεται πως «με υποθέσεις, αμφιβολίες, κατασκευασμένας καταθέσεις δεν στηρίζεται κατηγορία και ουδείς είναι δυνατόν να κρατηθή έστω και προσωρινώς».

Στο δικόγραφο, αναφέρεται στην ανακριτική διάταξη που απέρριψε το προηγούμενο αίτημα αποφυλάκισης, με τον εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων να χαρακτηρίζει τον κατηγορούμενο «κυνηγό οδηγών ταξί». Συγκεκριμένα, με την προσφυγή αντικρούει τους ισχυρισμούς του εισαγγελικού λειτουργού αναφερόμενος ως εξής:

– Η ιατροδικαστική έκθεση διεπίστωσε μεταξύ άλλων, ότι δεν ανιχνεύθηκε σπερματικό υλικό στο πρωκτικό έκκριμα ούτε στην εσωτερική μεσογλουτιαία περιοχή του εσωρούχου του παθόντος, ενώ δεν βρέθηκαν γενετικά στοιχεία του παθόντος στα κατασχεθέντα πειστήρια. Αντίστοιχα, από την τοξικολογική εξέταση δεν βρέθηκαν ουσίες σε βιολογικό υλικό του παθόντος.

– Για τις 537 αναζητήσεις οδηγών για 28 διαδρομές, που φέρεται να έκανε ο κατηγορούμενος μέσω Taxibeat σε διάστημα δύο μηνών, υποστηρίζει πως «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει ότι σε όλες τις ανωτέρω διαδρομές, έστω και μία φορά, επέδειξα τέτοια συμπεριφορά, ως ψευδώς κατηγορούμαι, σε άλλον οδηγό ταξί ή έδωσα το παραμικρό δικαίωμα πλην ενός μοναδικού μάρτυρος ο οποίος εμφανίστηκε μετά την από τα πορίσματα της ανακρίσεως κατάρρευση των ισχυρισμών του ψευδομηνυτή μου για να ισχυριστεί ότι δήθεν κατά το παρελθόν τον είχα φλερτάρει».

– Για τη χρήση της λειτουργίας “share my ride” της εφαρμογής με την οποία φέρεται να γνωστοποιήθηκε σε άγνωστο μέχρι στιγμής στην ανάκριση τρίτο άτομο η πορεία της επίμαχης διαδρομής, σχολιάζει ότι «σύμφωνα με την άποψη της κυρίας Ανακρίτριας, εκτός από εν δυνάμει εγκληματίας και μεθοδικός βιαστής είμαι ταυτόχρονα και τόσο αφελής ώστε να δημοσιοποιώ μέσω διαδικτυακής εφαρμογής την διαδρομή την οποια πρόκειται να ακολουθήσω μαζί με το υποτιθέμενο υποψήφιο «θύμα» μου».

– Για το DNA επισημαίνει πως «η προσβαλλόμενη διάταξη παραβλέπει παντελώς ότι ουδένα δείγμα DNA το οποίο να δικαιολογεί την διάπραξη της σε εμένα αποδιδόμενης εγκληματικής πράξης, ευρέθη θεωρώντας ότι, σε αντίθεση όχι μόνο του τεκμηρίου αθωότητας αλλά και της κοινής λογικής του μέσου συνετού ανθρώπου, μπορεί η διείσδυση να διενεργήθηκε με κάποιο άλλο αμβλύ όργανο το οποίο σε κάθε περίπτωση δεν βρέθηκε στην κατοχή μου. Με υποθέσεις και ανεδαφικές εικασίες είναι απαράδεκτο να στερούμαι την προσωπική μου ελευθερία».

Τέλος, ο 29χρονος καταλήγει πως όλοι οι ισχυρισμοί του οδηγού ταξί έχουν διαψευσθεί από τα πορίσματα των εξετάσεων, τα οποία η διάταξη της ανακρίτριας απαξιοί και «μου στερεί την προσωπική μου ελευθερία κρίνοντάς με με τεκμήριο ενοχής θεωρώντας με ως εν δυνάμει κατά συρροήν εγκληματία απλά και μόνο λόγο του αναφαίρετου δικαιώματός μου της προσωπικής επιλογής». Πλέον το λόγο έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο και θα αποφανθεί αν ο 29χρονος ηθοποιός θα συνεχίσει να κρατείται προσωρινά ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα