Υπόθεση Λαγούδη: Πατημασιές στην οροφή του αυτοκινήτου και ύποπτα SMS

Υπόθεση Λαγούδη: Πατημασιές στην οροφή του αυτοκινήτου και ύποπτα SMS

Η δικηγόρος της οικογένειας ρίχνει φως στις συνθήκες του εγκλήματος, του οποίου οι αυτουργοί πάσχισαν να παρουσιάσουν ως αυτοκτονία. Τα λάθη της αστυνομίας και οι ακλόνητες ενδείξεις που δείχνουν δολοφονία.

Ολική ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη φέρνει η κακουργηματική δίωξη του εισαγγελέα, αλλά και η προσωποποίηση της δίωξης για ηθική αυτουργία σε ένα πρόσωπο, του οποίου η ταυτότητα παραμένει ακόμη άγνωστη.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Τατιάνα Δουβαρά, μίλησε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ για την υπόθεση δολοφονίας, όπως όλα δείχνουν και αποκάλυψε τα στοιχεία που ανακάλυψε η ομάδα νομικών συμβούλων, ιατροδικαστών και ειδικών της οικογένειας Λαγούδη που ανέτρεψε το αρχικό πόρισμα που μιλούσε για αυτοκτονία.

«Είχαμε εξ αρχής ευρεία την πεποίθηση ότι δεν επρόκειτο περί αυτοχειρίας» σημειώνει η δικηγόρος και περιγράφει αναλυτικά τα σημεία που οδήγησαν στο πόρισμα των εισαγγελικών αρχών. «Έγιναν προσπάθειες να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος, όμως εν τέλει η αλήθεια έχει τη δική της δυναμική» συμπλήρωσε εκείνη.

Πατημασιές στην οροφή του αυτοκινήτου, σημάδια πάλης και ύποπτα SMS

Στην ερώτηση όμως, ποιο ήταν το στοιχείο που οδήγησε τελικά στην αλλαγή της αιτίας θανάτου και την άσκηση ποινικών διώξεων για σύσταση συμμορίας, απόπειρα εμπρησμού, ανθρωποκτονία από πρόθεση και ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, η κα. Δουβαρά παραθέτει πληθώρα ενδείξεων και στοιχείων.

Το αυτοκίνητο της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη που εντοπίστηκε απανθρακωμένο με την ίδια να έχει χάσει τη ζωή της στο εσωτερικό του

Όπως λέει βρέθηκαν ίχνη αιθάλης έξω από την καμπίνα του αυτοκινήτου, αλλά και πατημασιές του θύματος στην οροφή του. Όπως εξηγεί, τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα διάσπαρτα προσωπικά αντικείμενα της 44χρονης στο χώρο υποδηλώνουν πως προηγήθηκε πάλη.

Η καλοστημένη παγίδα

Η δικηγόρος εξήγησε πως η υπόθεση ήταν δύσκολη και περίπλοκη, ακριβώς επειδή οι αυτουργοί της δολοφονίας είχαν μελετήσει πολύ καλά το έγκλημά τους. Η Ειρήνη Λαγούδη, όπως είναι γνωστό, σταμάτησε πριν φτάσει πλάι στη λίμνη όπου έγινε το έγκλημα σε ένα πρατήριο βενζίνης, όπου γέμισε ένα μπετόνι με 20 λίτρα πετρέλαιο. Το δοχείο ωστόσο βρέθηκε από τις αρχές σχεδόν άδειο, ένδειξη που για την οικογένεια υποδηλώνει πως κάποιος την παρέσυσε στην ερημική τοποθεσία με την πρόφαση πως έμεινε από καύσιμα.

Εικόνες από το εσωτερικό του αυτοκινήτου της Ειρήνης Λαγούδη που όπως όλα δείχνουν δολοφονήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2018

Επίσης, οι δράστες πήραν το κινητό της άτυχης γυναίκας και έστειλαν αποπροσανατολιστικά μηνύματα, στα οποία υπονοούσαν πως εκείνη έκανε σκέψεις να αυτοκτονήσει. Ωστόσο, η συσκευή τηλεφώνου συνέχισε να εκπέμπει σήμα από το Αιτωλικό και ορισμένα από τα ύποπτα SMS εστάλησαν μετά την εκτιμώμενη ώρα θανάτου της 44χρονης.

Τα λάθη της αστυνομίας

Η Τατιάνα Δουβαρά αναφέρθηκε όμως και στα λάθη που, όπως εκτιμά η οικογένεια λίγο έλειψε να οδηγήσουν την υπόθεση στο αρχείο, αρχειοθετώντας την ως αυτοκτονία. Η κινητοποίηση της οικογένειας ήταν εκείνη που ανακίνησε την υπόθεση και τελικά φέρνει τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους.

«Έγινε πολύ μεγάλο λάθος που η αυτοψία (σσ. στο αυτοκίνητο) δεν έγινε από άνδρες της πυροσβεστικής και έγινε από αστυνομικούς» σημειώνει η δικηγόρος για τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. που δυσκόλεψαν την διαλεύκανση της υπόθεσης. Όπως συμπληρώνει, οι άνδρες της αστυνομίας μετακίνησαν το όχημα το ίδιο βράδυ που εντοπίστηκε, κάτι που για τους ειδικούς ήταν μια λανθασμένη απόφαση.

Δείτε όλα όσα είπε η δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη:

Τις αμέσως επόμενες ημέρες πάντως αναμένεται η Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Αγρινίου να καλέσει σε απολογία όσους εμπλέκονται ενώ την ίδια ώρα η οικογένεια της άτυχης 44χρονης αισθάνεται δικαίωση για τις πολύμηνες προσπάθειές της αφού από την πρώτη στιγμή μιλούσε για δολοφονία και όχι για αυτοκτονία όπως έχουν εκτιμήσει οι αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Η δικηγόρος της οικογένειας Λαγούδη, Τατιάνα Δουβαρά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 έκανε λόγο για προχειρότητα στο έργο της προανακριτικής αρχής. Επιπλέον, τόνισε πως τα κίνητρα της δολοφονίας είναι κυρίως προσωπικά, αλλά ίσως εμπλέκονται και οικονομικοί λόγοι…

Το χρονικό της υπόθεσης

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, η 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη έφευγε από το σπίτι της στις 10:30 το πρωί, λέγοντας ότι πάει να φέρει καφέ και γλυκά. Με βάση τα στοιχεία των Αρχών, η ίδια ψώνισε, αλλά αντί να κατευθυνθεί εκ νέου προς το σπίτι της στο χωριό Κατοχή, ακολούθησε ένα διαφορετικό δρομολόγιο προς τη λίμνη Τριχωνίδα.

Σε δύο άτομα του στενού της περιβάλλοντος εστιάζουν οι αρχές

Σταμάτησε σε βενζινάδικο, σε μια απόσταση 20 λεπτών από το σπίτι της γέμισε ένα μπιτόνι και αποφάσισε να μεταβεί στη λίμνη, διανύοντας μια απόσταση μιάμιση περίπου ώρας σε δύσβατο δρόμο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι κακός χωματόδρομος.

Δύο εικοσιτετράωρα αργότερα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της. Από εκείνη την ημέρα άρχισε να ξετυλίγεται ένα πυκνό “κουβάρι”, γύρω από τις συνθήκες θανάτου της 44χρονης γυναίκας με τις νέες αποκαλύψεις να φέρνουν την απόλυτη ανατροπή στις αρχικές εκτιμήσεις.

Η 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη που βρήκε τραγικό θάνατο στη λίμνη Τριχωνίδα των περασμένο Ιανουάριο

Μέχρι σήμερα οι Αρχές εστίαζαν σε δύο πρόσωπα. Πρόκειται για έναν 50χρονο, καλό της φίλο, ο οποίος έχει ήδη κληθεί για κατάθεση οκτώ φορές και έναν 55χρονο. Είναι οι τελευταίοι άνθρωποι που φέρονται πως την είδαν ζωντανή και ήταν μαζί της στη λίμνη Τριχωνίδα, τη μοιραία μέρα. Τότε, που σύμφωνα με το πόρισμα των τεχνικών συμβούλων της οικογένειας, η άτυχη μητέρα πάλευε να σωθεί από τις φλόγες.

“Τα ευρήματα τα διάσπαρτα μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά και με το άλλο αποτύπωμα το οποίο υπάρχει στο πίσω δεξί παράθυρο του αυτοκινήτου δείχνουν κατάσταση σύγχυσης εκείνη τη στιγμή, δηλαδή προσπάθεια διαφυγής από το αυτοκίνητο” είχε επισημάνει στο κανάλι STAR ο τεχνικός σύμβουλος Τάσος Δέδες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα