Υπόθεση Μπουλούτα: Συζητήθηκε η αγωγή του Αντώνη Σαμαρά – Ζητά 100.000 από την ΟΙΕΛΕ

Υπόθεση Μπουλούτα: Συζητήθηκε η αγωγή του Αντώνη Σαμαρά – Ζητά 100.000 από την ΟΙΕΛΕ
Ο Αντώνης Σαμαράς Eurokinissi

Αποζημίωση ζητά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την υπόθεση της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα και την απόλυσή της.

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας αναβίωσε σήμερα η υπόθεση της Φώφης Μπουλούτα, της εκπαιδευτικού που απολύθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών, εξαιτίας -όπως καταγγέλθηκε- της παρατήρησης που είχε κάνει σε μαθητή, ο οποίος ήταν ο υιός του Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε καταθέσει αγωγή κατά της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, του προέδρου της, Μιχ. Κουρουτού, και κυριακάτικης εφημερίδας, ζητώντας συνολική χρηματική ικανοποίηση ύψους 100.000 ευρώ, ως ηθική βλάβη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Αφορμή αποτέλεσε μία επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας το 2018, η οποία είχε έρθει ως απάντηση σε άρθρο του Γιώργου Μουρούτη. Με αυτή ο τότε συνεργάτης του πρωθυπουργού επανέφερε στο προσκήνιο την υπόθεση, αφού πλέον η Φώφη Μπουλούτα είχε φύγει από τη ζωή, και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Με τον ίδιο τρόπο που δεν δίστασαν τότε να χρησιμοποιήσουν μία άθλια συκοφαντία κατά ενός ανήλικου, προκειμένου να πλήξουν τον πολιτικό τους αντίπαλο, έτσι και σήμερα επιμένουν, ενώ γνωρίζουν ότι είναι ψέμα, να διακινούν την αθλιότητα αυτή, μόνον και μόνο για να ικανοποιήσουν τα «αιμοβόρικα» ένστικτά τους».

«Ως οικογένεια το θεωρήσαμε τυμβωρυχία, μας αναστάτωσε. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία για να αντιδράσουμε και έτσι εστάλη η απαντητική επιστολή. Αργότερα ήρθε και ακόμα μία επιστολή από τον κ. Σαμαρά όπου αναγράφονταν οι ίδιοι ψευδείς χαρακτηρισμοί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να στείλουμε εξώδικο για να μην αναφέρεται στο όνομά της» κατέθεσε ο Αναστάσιος Σπυρόπουλος, συγγενής της Φώφης Μπουλούτα, προσθέτοντας πως στόχος της επιστολή του προέδρου της ΟΙΕΛΕ ήταν «να υπερασπιστεί τη μνήμη της Φώφης, κατι που επιθυμούσε η οικογένειά της και ο ίδιος ο Μιχ. Κουρουτός που εκτός από πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, ήταν φίλος της». Σύμφωνα με το μάρτυρα, η εκπαιδευτικός ουδέποτε χρησιμοποιούσε το όνομα του παιδιού επειδή ήταν ανήλικος και ήθελε να τον προστατεύσει.

Για την υπόθεση κατέθεσε κι ο συνδικαλιστής Οδ. Ντριβαλάς, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα κατέθεσε: «θεωρώ ότι το θάρρος που εδειξε απέναντι στην εξουσία είναι τεράστιο. Ζούμε σε μια εποχή του ‘ξέρεις ποιός είμαι εγώ;’ ακόμα και σήμερα. Θεωρώ ότι ήταν ένας ηρωισμός, για το μαθητή που δεν του μηδένισε το γραπτό και για το ότι αντιτάχθηκε σε ένα αλαζονικό σύστημα».

Από την πλευρά του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος δεν παραστάθηκε στη διαδικασία, ούτε πρότεινε την εξέταση μάρτυρα, αναφέρθηκε σε προηγούμενη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και σε αναφορά την Φώφης Μπουλούτα το 2013, σύμφωνα με την οποία η απόλυσή της δεν είχε σχέση με την οικογένεια του παιδιού, αλλά με τη νέα διευθυνση ήθελε «να δείξει τα διαπιστευτήρια της». Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα