ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι Έλληνας πολιτικός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας μετά τη νίκη του στις εκλογές 2012. Επίσης διετέλεσε πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και της Πολιτικής Άνοιξη καθώς και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Από το 1977 έως το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Το 1989 ορίζεται Υπουργός Οικονομικών, ενώ από το Νοέμβριο του 1989 έως το Φεβρουάριο του 1992 διατέλεσε Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας με την Πολιτική Άνοιξη, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος έως το 2004. Το 2004 εκλέγεται Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Στην Ευρωβουλή διετέλεσε μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, στην Επιτροπή για τη Στρατηγική της Λισσαβώνας, καθώς και στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ - Ρωσίας. Το 2007 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Πολιτισμού (Ιανουάριος 2009) ήταν μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τον Οκτώβριο του 2009 επανεκλέγεται πρώτος Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Στις 15 Οκτωβρίου 2009 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγη πρόεδρος στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 29 Νοεμβρίου 2009 με ποσοστό 50,06% έναντι 39,72% της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ομιλία Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο (9/10/2023)

Πρόεδρος ΣΥΔ κατά Σαμαρά: "Έχετε πλήρη άγνοια της ευρωπαϊκής πραγματικότητας"

Με ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Άννα Απέργη, κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά για ομοφοβικό και ξενοφοβικό λόγο κατά την ομιλία του στο Ζάππειο ενώ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαχωρίσει τη θέση του.

Η Δεξιά ενωμένη κουκουλώνει τις ακαθαρσίες της, οι άλλοι ζουν τη Βαβέλ τους…

Η Δεξιά ενωμένη κουκουλώνει τις ακαθαρσίες της, οι άλλοι ζουν τη Βαβέλ τους…

Yπάρχει μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει το επί δεκαετίες μονοκομματικό σύστημα διακυβέρνησης και να δοκιμαστούν οι κυβερνήσεις προγραμματικής συνεργασίας, αλλά τα κόμματα που έχουν την ευθύνη να τις προωθήσουν κάνουν τα πάντα για να τις υπονομεύσουν.

Η φιέστα του Μητσοτάκη που χάλασε και οι απορίες που έλυσε ο Σαμαράς

Η φιέστα του Μητσοτάκη που χάλασε και οι απορίες που έλυσε ο Σαμαράς

Δύσκολο να γιορτάσει ένας νυ πρωθυπουργός την Μέρα της Ευρώπης όταν η εξεταστική του κοινοβουλίου τον βλέπει ώς "αρχικοριό" ενώ ο Μεσσήνιος πρώην πρωθυπουργός έκανε σαφές το γιατί η Ν.Δ έχει την στάση που έχει σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μητσοτάκης: "Δήμητρες" μικρότερης αξίας και από τα μυαλά των εμπνευστών τους

Μητσοτάκης: "Δήμητρες" μικρότερης αξίας και από τα μυαλά των εμπνευστών τους

Για “παλιά φαντάσματα που επιδιώκουν νέες περιπέτειες” έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης. Διαμήνυσε ότι πρέπει να γίνει μόνιμο το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Το “φλερτ” Μητσοτάκη με τον Σαμαρά 

Σε προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ στην Καλαμάτα ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι έαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΧΑ δεν έριχναν όπως είπε την κυβέρνηση Σαμαρά, η χώρα δε θα οδηγείτο σε τρίτο μνημόνιο. 

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς

Γεύμα Μητσοτάκη – Σαμάρα στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε στην Καλαμάτα ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμάρας. Ο κ. Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκαν ένα από τα πιο γνωστά μεζεδοπωλεία στο κέντρο της πόλης.

Η ντροπή της ΝΔ: Σαμαράς, Κουμουτσάκος, Αβραμόπουλος φτύνουν τον ιδρυτή της, τιμούν τον συνωμότη…

Η ντροπή της ΝΔ: Σαμαράς, Κουμουτσάκος, Αβραμόπουλος φτύνουν τον ιδρυτή της, τιμούν τον συνωμότη…

Σαμαράς, Κουμουτσάκος, Αβραμόπουλος θα καταγραφούν σε μια σελίδα ντροπής της ΝΔ γιατί αισθάνθηκαν την ανάγκη να τιμήσουν τον εκπρόσωπο ενός "καρκινώματος" που σακάτεψε επί δεκαετίες το σώμα της χώρας...

Ο Αντώνης Σαμαράς στη Μητρόπολη για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η άφιξη του Αντώνη Σαμαρά - Θερμή υποδοχή από το πλήθος

Ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη, μαζί με τη σύζυγό του, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. Εν μέσω χειροκροτημάτων η άφιξή του.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς

Ο Σαμαράς θα παραστεί στην κηδεία του τέως βασιλιά, Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης θα βρεθεί το πρωί της Δευτέρας ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος με δήλωση του είχε αφήσει αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την κηδεία.

"Καρφιά" Σαμαρά κατά Μητσοτάκη για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου 

"Καρφιά" Σαμαρά κατά Μητσοτάκη για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου 

“Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους”, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ υπήρξε και Ολυμπιονίκης.

Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς

Μια εικόνα χίλιες λέξεις: Η δεξιά πανστρατιά διαλύει τις ψευδαισθήσεις…

Η χτεσινοβραδινή εικόνα, στα εγκαίνια του Ιδρύματος Σαμαρά, με σύμπασα τη ΝΔ παρούσα και η κοινή παρουσία Μητσοτάκη-Καραμανλή-Σαμαρά διαλύει τις (όποιες) ψευδαισθήσεις των άλλων

Αντώνης Σαμαράς

Σαμαράς: Ξεκάθαρες απαντήσεις για τις υποκλοπές, χωρίς το απόρρητο ως βολική δικαιολογία

"Δημοκρατική εκτροπή" χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να υποκλέπτει τηλεφωνικές συνομιλίες. Ποιοι έδωσαν το παρών στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος “Αντώνης Σαμαράς”

Αντώνης Σαμαράς

Όλα τα βλέμματα στον Σαμαρά

Στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος Α. Σαμαράς θα δώσει το παρών και ο Κ. Μητσοτάκης. Η σιγή ιχθύος και η κινητοποίηση από την πλευρά Σαμαρά.