Υπόθεση Τζον Τόσελ: Ένας χρόνος από την εξαφάνισή του στη Ζάκυνθο

Υπόθεση Τζον Τόσελ: Ένας χρόνος από την εξαφάνισή του στη Ζάκυνθο
https://www.imerazante.gr

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ημέρα όπου τα ίχνη του 73χρονου Βρετανού, Τζον Τόσελ χάθηκαν στη Ζάκυνθο και δεν βρέθηκαν ποτέ. Το συγκινητικό μήνυμα των παιδιών του.

Ήταν Ιούνιος του 2019 όταν ο Βρετανός υπήκοος και πρώην μηχανικός γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας, Τζoν Τόσελ, που έκανε τις διακοπές του στο Αργάσι Ζακύνθου, εξαφανίστηκε. Κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει τα τελευταία ίχνη του, ενώ παρά τις μεγάλες προσπάθειες εξεύρεσης του 73χρονου, οι έρευνες ήταν άκαρπες. Η αναζήτηση του ξεκίνησε από το ξενοδοχείο όπου έμενε και μετά διευρύνθηκε στον Σκοπό όπου πεζοπόρες ομάδες από την Ελλάδα και τη Βρετανία αναζητούσαν για μέρες τον αγνοούμενο.

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, γύρω στις 09:30 το πρωί η πρώτη κάμερα κατέγραψε τον Τζον Τόσελ κοντά στο ξενοδοχείο όπου έμενε. Φορούσε μπεζ βερμούδα, μπλε μπλούζα, χακί καπέλο, μπλε σανδάλια, γυαλιά ηλίου και κρατούσε ένα μπουκάλι νερό. Οι συγγενείς του τον περασμένο Νοέμβρη είχαν επιστρέψει στο νησί και συνέχισαν τις έρευνες για να πάρουν κάποιες απαντήσεις, αλλά και πάλι δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Η οικογένεια του και συγκεκριμένα τα δυο του παιδιά , Γκάρι και Κέϊτι έστειλαν το δικό τους μήνυμα ακριβώς ένα χρόνο μετά.

Στις 17 Ιουνίου θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που ο πατέρας μας έφυγε από το ξενοδοχεία του στο Katerina Palace γύρω στις 9.30 και περπατούσε προς το Βουνό Σκοπός. Η κάμερα ασφαλείας είδε τον πατέρα μου στις 9.34 να περνάει δίπλα στο ξενοδοχείο Windmill Bay στον δρόμο του Βασιλικού. Ένας χρόνος μετά και ακόμα δεν είμαστε κοντά σε μια απάντηση στο τι συνέβη στον πατέρα μας εκείνη τη μέρα. Ξέρουμε ότι λόγω των τωρινών συνθηκών είναι περιορισμένος ο αριθμός των τουριστών στο νησί αλλά αν πηγαίνετε προς αυτή τη κατεύθυνση ή αν μένετε στο νησί παρακαλώ κρατήστε την εικόνα του πατέρα μας στο μυαλό σας. Δώστε μεγάλη προσοχή στα ρούχα που φορούσε. Mια μπλε φανέλα πόλο, ένα καπέλο μπέιζμπολ σε στυλ καμφουφλάζ, χακί σορτσάκι και σανδάλια.

Η κοινωνία του Αργασίου και όλη η Ζάκυνθος ήταν τόσο υποστηρικτική εκείνο τον καιρό. Αυτό το τρομερό συμβάν επισκιάζει αυτό το όμορφο νησί που είναι γεμάτο ανθρώπους που βοηθάνε και είναι καλοί. Παρακαλώ βοηθήστε μας να ανακαλύψουμε την αλήθεια. Αν ήσασταν διακοπές στο Αργάσι στις 17 Ιουλίου παρακαλώ ξανακοιτάξτε τις καλοκαιρινές σας φωτογραφίες για οποιονδήποτε που ταιριάζει με την περιγραφή του πατέρα μας στο παρασκήνιο. Θα θέλαμε επίσης να απευθυνθούμε και στον καθένα που μπορεί να έχει πληροφορίες αλλά για οποιοδήποτε λόγο είναι σκεπτικός στο να έρθει μπροστά και να πει τι έχει συμβεί. Παρακαλώ ακόμα και αν είναι ανώνυμος, θέλουμε να ξέρουμε που είναι ώστε να τον αναπαύσουμε. Ήταν μια τόσο δύσκολη χρονιά. Δεν περνάει ούτε μια μέρα που να μην σκεφτόμαστε τι συνέβη στον πατέρα μας. Σκεφτόμαστε ξανά και ξανά τι έχει συμβεί. Θα θέλαμε απλά μια απάντηση για να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό. Ευχαριστούμε και πάλι, η οικογένεια του Τζον Τόσελ”.

Η οικογένεια του Τζον Τόσελ ζήτησε μάλιστα την κοινοποίηση αυτού του μηνύματος τόσο στη χώρα μας όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η οικογένεια ζητάει να γίνει γνωστή η ιστορία και ελπίζει να υπάρξουν μαρτυρίες που να διαλευκάνουν μια θλιβερή υπόθεση που απασχόλησε έντονα την τοπική κοινωνία το περασμένο καλοκαίρι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα