Υπουργείο δικαιοσύνης: Νόμιμες διαδικασίες για τις καθαρίστριες

Οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, γιορτάζουν την Δευτέρα 11 Μαϊου 2015, την επιστροφή στην εργασία τους με το νομοσχέδιο για το δημόσιο που ψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, γιορτάζουν την Δευτέρα 11 Μαϊου 2015, την επιστροφή στην εργασία τους με το νομοσχέδιο για το δημόσιο που ψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Τι αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την μετάταξη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών σε δικαστικές υπηρεσίες

Διευκρινήσεις γύρω από τις μετατάξεις των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών σε δικαστικές υπηρεσίες έκανε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων υποστηρίζει πως οι μετατάξεις έγιναν με την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας της κινητικότητας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο αναφέρει: "Οι συγκεκριμένες μετατάξεις που απασχολούν κατά την τελευταία περίοδο πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή τους. Η ύπαρξη όλων των σχετικών προσόντων και η ανταπόκριση στα προβλεπόμενα κριτήρια έχει προκύψει με την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας. Για παράδειγμα η ένταξη των υπαλλήλων σε προσωποπαγείς θέσεις πλήρους απασχόλησης προβλέπεται από το άρθρο 17 παρ. 7 του Ν. 4325/2015 και έχει εγκριθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους".

Επίσης επισημαίνεται ότι οι ίδιες μετατάξεις εγκρίθηκαν προηγουμένως από τα αρμόδια δικαστικά (υπηρεσιακά) συμβούλια: "Ας σημειωθεί ότι η έναρξη της διαδικασίας κινητικότητας και αξιολόγησης των προσόντων για μετάταξη ανάγεται στο έτος 2013 (άρθρο 90 παρ. 1 του Ν. 4172/2013), ενώ πίνακας των αποτελεσμάτων ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ ήδη από τον Δεκέμβριο του 2014".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπαλάκι οι καθαρίστριες. Μετατάσσονται ως γραμματείς στα Δικαστήρια

SHARE: