Ζάκυνθος: Αναδίπλωση Λέκκα για το Ναυάγιο – “Οι επιβάτες μπορούν να είναι στα πλοία και να κάνουν μπάνιο”

Ζάκυνθος: Αναδίπλωση Λέκκα για το Ναυάγιο – “Οι επιβάτες μπορούν να είναι στα πλοία και να κάνουν μπάνιο”
Ναυάγιο Ζακύνθου istock

Αλλάζει στάση για τον αποκλεισμό των επισκεπτών από το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο ο Ευθύμης Λέκκας μετά τις αντιδράσεις. Τι αναφέρει στην εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Σε νέες δηλώσεις μετά την κυβερνητική απόφαση να υπάρξει αποκλεισμός στο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο προχώρησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας την Δευτέρα (20/3).

Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν, ο κ. Λέκκας, που εισηγήθηκε το κλείσιμο, είπε σε νέες του δηλώσεις, αλλά και στην εισήγηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, ότι κακώς λέγεται ότι θα κλείσει το Ναυάγιο, καθώς “οι επιβάτες μπορούν να είναι στα πλοία, να κάνουν μπάνιο και να θαυμάζουν τη θέα”.

Όλα αυτά βέβαια από απόσταση και χωρίς αποβίβαση στην παραλία, όπως σημειώνει η ΕΡΤ. Ωστόσο, στην εισήγησή του προς το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, είναι ξεκάθαρο πως προτείνει απαγόρευση, αναφέροντας: “Να απαγορευτεί η πρόσβαση στην Απαγορευμένη ζώνη και στη Ζώνη Ελεγχόμενης Πρόσβασης” και “να επιτρέπεται η προσέγγιση στη Ζώνη Ελεύθερης Πρόσβασης ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και παροχής βοήθειας”.

Για το δε πλάτωμα, το “φρύδι” δηλαδή πάνω από την παραλία, στην εισήγησή του πρότεινε: “Να απαγορευτεί η προσέγγιση στο κορυφαίο τμήμα του πρανούς και να υπάρξει κατάλληλη σηματοδότηση της απαγόρευσης”, τώρα ξαφνικά, προτείνει να μπορούν οι από ξηράς επισκέπτες να βλέπουν και να φωτογραφίζουν το Ναυάγιο από την εξέδρα, την οποία, ωστόσο, το 2018 χαρακτήριζε τρισάθλια.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ στην εισήγησή του ξεκαθαρίζει ότι επανεξέταση θα γίνεται κάθε 6 μήνες, στο Περιφερειακό, είπε ότι θα μπορούσε να γίνει μια επανεκτίμηση νωρίτερα, ακόμα και μέσα στον επόμενο μήνα σύμφωνα και με όσα δήλωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση, ώστε να υπάρξουν πιθανές νέες αποφάσεις για την πρόσβαση στο Ναυάγιο, είτε από θαλάσσης είτε από ξηράς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα