Ζάκυνθος: “Καμπανάκι” σεισμολόγου για το Ναυάγιο – “Τα βράχια θα καταρρεύσουν με έναν σεισμό”

Ζάκυνθος: “Καμπανάκι” σεισμολόγου για το Ναυάγιο – “Τα βράχια θα καταρρεύσουν με έναν σεισμό”
Το ναυάγιο στη Ζάκυνθο iStock

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος προειδοποιεί πως είναι πολύ πιθανό οι βράχοι πάνω από την διάσημη παραλία "Ναυάγιο" της Ζακύνθου να καταρρεύσουν, θέτοντας σε κίνδυνο τους τουρίστες.

Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου, σχετικά με την διάσημη παραλία “Ναυάγιο” της Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, προειδοποιεί πως είναι πολύ πιθανό οι βράχοι πάνω από την διάσημη παραλία να καταρρεύσουν, θέτοντας σε κίνδυνο τους τουρίστες.

Τουρισμός χωρίς προστασία δεν είναι τουρισμός!

Ζάκυνθος, στο περίφημο Ναυάγιο, βρέθηκα για επιστημονικούς λόγους. Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή. Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν. Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς – μικρό ευτυχώς – κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς.

Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια “εμπειρία“, γράφει στην ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα