Ζάκυνθος: Τι έδειξε η νεκροψία της σορού του 9χρονου

Ζάκυνθος: Τι έδειξε η νεκροψία της σορού του 9χρονου
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Φωτο αρχείου. Eurokinissi

Ηλεκτροπληξία ήταν η αιτία θανάτου του 9χρονου αγοριού στη Ζάκυνθο όπως έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε. Η σορός του παιδιού βρίσκεται στην Πάτρα.

Ηλεκτροπληξία είναι η αιτία θανάτου του 9χρονου αγοριού που έχασε την ζωή του το Σάββατο το βράδυ, στο Τσιλιβή Ζακύνθου, σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή.

Η σορός του αδικοχαμένου αγοριού βρίσκεται στην Πάτρα όπου εξετάστηκε από την ιατροδικαστή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα.

Η Αγγελική Τσιόλα, που εξέτασε τον άτυχο 9χρονο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ “ότι σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή, η αιτία θανάτου του 9χρονου, είναι η ηλεκτροπληξία”.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το άτυχο παιδί έπαιζε με τους φίλους του δίπλα από το σπίτι του, όταν πήγε να κρυφτεί πίσω από τις εγκαταστάσεις air codition ξενοδοχείου.

Ο μικρός ακούμπησε σε ένα από τα κουτιά των εξωτερικών μονάδων του ξενοδοχείου και έπαθε ηλεκτροπληξία. Ο 9χρονος πέθανε ακαριαία.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο, το πλήρωμα του οποίου προσπάθησε να επαναφέρει τον 9χρονο, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα, καθώς το αγόρι κατέληξε.

Το άτυχο παιδί μεταφέρθηκε στο ΓΝ Ζακύνθου, χωρίς σφυγμό. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Συγκλονίζει ο πατέρας του 9χρονου

Ο πατέρας του 9χρονου συγκλονίζει περιγράφοντας πώς ξεψύχησε στην αγκαλιά του ο γιος του.

“Ήταν δράμα μεγάλο. Πήγε το παιδί να παίξει, μας έφυγε το παιδί για πέντε λεπτά… Έπαιζε συχνά εκεί με άλλα παιδιά”, είπε ο κ. Γιάννης, ο πατέρας του 9χρονου.

Εκείνο που στοίχισε τη ζωή του 9χρονου ήταν ένα κλιματιστικό το οποίο είχε διαρροή ρεύματος. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πατέρας, είχε γίνει σύσταση για τη διαρροή στους ιδιοκτήτες στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπήρχε όντως διαρροή στο κουτί που ακούμπησε ο 9χρονος, ενώ οι γονείς σκοπεύουν να κινηθούν νομικά.

“Την ήξερε την κατάσταση. Έβλεπα ότι παίζουν παιδιά εκεί και τα είχε αφήσει όλα λιτά. Αυτά κάποια στιγμή θα πάθαιναν βλάβη. Μας έχει καταστρέψει τη ζωή. Τέσσερα χρόνια ήταν έτσι”, δήλωσε ο θείος του 9χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις για τον τραγικό χαμό του 9χρονου.

Ο λόγος για τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ένα ηλεκτρολόγος και ένα ψυκτικός, που συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Αφού πέρασαν από τον Εισαγγελέα το βράδυ της Κυριακής (22/08), αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα