ΚΟΜΜΑ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Η Συμμαχία '90/Οι Πράσινοι (γερμανικά: Bündnis 90/Die Grünen), είναι το Γερμανικό κόμμα της Πολιτικής οικολογίας, του οποίου οι πρώτοι περιφερειακοί προκάτοχοι δημιουργήθηκαν τη δεκαετία του 70 μέσα από τα νέα κοινωνικά κινήματα. Ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1980 στο συνέδριο της Καρλσρούης, στη δυτική Γερμανία με την ονομασία Οι Πράσινοι. Είναι ένα από τα παλιότερα και σίγουρα το πιο επιτυχημένο από τα πράσινα κόμματα των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών. Με την επανένωση των δύο Γερμανιών, διάφορες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ανατολικής Γερμανίας σχημάτισαν τη Συμμαχία 90, που προσχώρησε στους Πράσινους το 1993. Η Συμμαχία '90/Οι Πράσινοι συμμετείχε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση από τον Οκτώβρη 1998 μέχρι τον Οκτώβρη 2005. Οι Πράσινοι είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στο οποίο συμμετέχουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι της Ελλάδας

Οι Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ

Γερμανία: Για απιστία ερευνώνται Χάμπεκ και Μπέρμποκ - Είχαν εγκρίνει κορονο-μπόνους στους Πράσινους

Έρευνα για απιστία σε βάρος της ηγεσίας των Πρασίνων και υπουργών Ρόμπερτ Χάμπεκ, Αναλένα Μπέρμποκ αλλά και άλλων στελεχών. Το προεδρείο είχε εγκρίνει "κορονο-μπόνους" για τα μέλη του.

Αναλένα Μπέρμποκ

Γερμανία: Οι Πράσινοι ανακοίνωσαν τα νέα υπουργικά στελέχη - ΥΠΕΞ η Αναλένα Μπέρμποκ

Ανακοινώθηκαν τα στελέχη των υπουργείων της νέας γερμανικής κυβέρνησης. Η Αναλένα Μπέρμποκ αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών και γίνεται η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση. Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ στο υπερυπουργείο Οικονομίας και Κλίματος.

Η Αναλένα Μπέρμποκ σε συγκέντρωση των Πρασίνων

Γερμανία: "Ναι" από τους Πράσινους για την έναρξη διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Ελεύθερους Δημοκράτες για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, ψήφισαν οι Πράσινοι.

Κόμμα Πρασίνων Γερμανίας

Γερμανία - Σχηματισμός κυβέρνησης: Οι Πράσινοι ψηφίζουν για την έναρξη των διαπραγματεύσεων

Συνεδριάζει σήμερα το Κόμμα Πρασίνων Γερμανίας, ώστε να εγκριθεί και τυπικά η έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό του νέου κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο Όλαφ Σολτς

Η Γερμανία σε διερευνητικές - Στο καναβάτσο οι Χριστιανοδημοκράτες

Αρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα επισήμως οι διερευνητικές επαφές Σοσιαλδημοκρατών - Πρασίνων - Φιλελευθέρων για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, μετά τη συμφωνία τους να προχωρήσουν τη διαδικασία. Την ίδια ώρα, χάος επικρατεί στο CDU, με τον Λάσετ να προαναγγέλλει αλλαγή αρχηγού.

Η Αναλένα Μπέρμποκ

Οι Πράσινοι της Γερμανίας: Ανάγκα και θεοί πείθονται

Το οικολογικό τους πρόσημο δεν τους έχει εμποδίσει να κήδονται για το μέλλον της βιομηχανίας και την Οικονομία εν γένει. Ποιος είπε ότι είναι ανέφικτος ένας γειωμένος ριζοσπαστισμός;

Εκλογές στη Γερμανία

Εκλογές στη Γερμανία: Η αγωνία της Μέρκελ για τον σχηματισμό κυβέρνησης...σύντομα

Στην τελική ευθεία οι εκλογές στη Γερμανία. Για ενδεχόμενο παρατεταμένων συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, προειδοποιεί ο προσωπάρχης της Μέρκελ.

Σκαμάγκος στο NEWS 24/7: "Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι ένα κόμμα χτισμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα"

Σκαμάγκος στο NEWS 24/7: "Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι ένα κόμμα χτισμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα"

Η Κλιματική Αλλαγή, η θέση της στις προτεραιότητες Ελλάδας και Ευρώπης, η άνοδος της Αναλένα Μπέρμποκ και η πολιτική πλεύση των Οικολόγων Πράσινων. Ο Θεόδωρος Σκαμάγκος, επιχειρηματίας των Logistics και μέλος της ΠΓ των Οικολόγων Πράσινων μιλά στο NEWS 24/7.

Η Αναλένα Μπέρμποκ

Γερμανία: Έπαινοι για το επενδυτικό πρόγραμμα των Πρασίνων

Το Ινστιτούτο Μακροοικονομικών και Οικονομικών Ερευνών επαινεί τους Πράσινους για το επενδυτικό τους πρόγραμμα, κρίνοντας πως "έχει τη δυναμική να αυξήσει αισθητά τις οικονομικές επιδόσεις της Γερμανίας"

Πράσινοι: Υπέρ του περιορισμού της θητείας των καγκελαρίων η Αναλένα Μπέρμποκ

Πράσινοι: Υπέρ του περιορισμού της θητείας των καγκελαρίων η Αναλένα Μπέρμποκ

Η υποψήφια των Πρασίνων για την καγκελαρία δήλωσε πως είναι υπερ της επανεξέτασης της διάρκειας της θητείας των καγκελάριων εντός ενός ευρύτερου πλαισίου κοινοβουλευτικών μεταρρυθμίσεων.

Κάθε λόγο να χαμογελά έχει η Αναλένα Μπέρμποκ που βλέπει τις δημοσκοπήσεις να την "προλογίζουν"

Πολιτικός "σεισμός" στη Γερμανία - Δημοσκόπηση βγάζει πρώτους τους Πράσινους

Με 7 μονάδες προηγούνται της Χριστιανικής Ένωσης οι Πράσινοι, με την Αναλένα Μπέρμποκ να συγκεντρώσει όλο και περισσότερες πιθανότητες για την διαδοχή της Μέρκελ. Ποια είναι η 40χρονη πολιτικός.

Η Αναλένα Μπέρμποκ

Αναλένα Μπέρμποκ: Ποια είναι η υποψήφια διάδοχος της Μέρκελ

Η 40χρονη Αναλένα Μπέρμποκ είναι η υποψήφια των Πρασίνων για την καγκελαρία στη Γερμανία. Και βάσει όσων συμβαίνουν τώρα στην πολιτική σκηνή της χώρας, δεν αποκλείεται να τα καταφέρει κιόλας.

Τουρκική φρεγάτα

Οι Γερμανοί πουλάνε υποβρύχια στον Ερντογάν - Ζητάμε στήριγμα από Πράσινους και Αριστερά

Οι ελληνικές διπλωματικές πηγές επικαλούνται τη γερμανική Αριστερά και τους Πράσινους στην προσπάθειά τους να προτάξουν το εμπάργκο όπλων προς την Άγκυρα.