4χρονο αγοράκι από τη Συρία βρέθηκε να περιπλανάται μόνο του στην έρημο

default image

Η ιστορία ενός 4χρονου αγοριού από τη Συρία που έχασε τους γονείς του στην προσπάθεια της οικογένειας να ξεφύγει από τον εμφύλιο πόλεμο (Pics)

Η φωτογραφία που δημοσίευσε η δημοσιογράφος Hala Gorani του CNN, κάνει τον γύρο του κόσμου και αντικατοπτρίζει μια ακόμα απάνθρωπη πλευρά του πολέμου.

Άνθρωποι της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες βρήκαν τον μικρό Marwan, ένα αγόρι ηλικίας μόλις 4 ετών, να διασχίζει την έρημο της Ιορδανίας μόνος του, με μια πλαστική σακούλα στα χέρια.

Ο εκπρόσωπος της Ιορδανίας στην Ύπατη Αρμοστεία, Andrew Harper, εντόπισε το παιδί και τράβηξε τη φωτογραφία η οποία κοινοποιήθηκε από το CNN.

Ο 4χρονος Marwan έχασε τους γονείς του στην προσπάθεια της οικογένειάς του να ξεφύγουν από τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο της Συρίας και να βρουν καταφύγιο στην Ιορδανία.

Με την φροντίδα της Αρμοστείας, ο μικρός κατάφερε να βρει τελικά τους γονείς του.

Στην πρώτη φωτογραφία ο μικρός φαίνεται πολύ κουρασμένος από την οδοιπορία. Άγνωστο είναι το πόσες ώρες βρισκόταν στην έρημο.

Στην δεύτερη φωτογραφία, ένας άνδρας της Ύπατης Αρμοστείας, έχει σηκώσει το παιδί στην αγκαλιά του για να τον μεταφέρουν σε ασφαλές καταφύγιο.

 

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν γίνει πρόσφυγες. Τα 425.000 είναι ηλικίας μικρότερης των πέντε ετών.

“Το ταξίδι στην έρημο μπορεί να διαρκέσει από μία ημέρα ως μερικές εβδομάδες”, ανέφερε εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες.

 

“Είναι πολύ επικίνδυνο γιατί μπορεί κανείς να πέσει πάνω σε εμπόλεμους ενώ τη νύχτα η θερμοκρασία πέφτει δραματικά. Το ταξίδι είναι μακρύ και εξουθενωτικό. Είναι αδύνατο ένα παιδί τεσσάρων χρόνων να διασχίσει την έρημο”, σημείωσε.

Ο Marwan μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο προσφύγων όπου βρίσκονται ακόμη 100.000 άνθρωποι και απεικονίζεται παρακάτω. Είναι μέλος της λεγόμενης “χαμένης γενιάς” της Συρίας, μίας γενιάς που δεν έχει καταφέρει να μορφωθεί και που δεν έχει ελπίδες λόγω του πολέμου και της φτώχειας. “Υπάρχουν δυστυχώς πολλοί Marwan εκεί έξω”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

H “πόλη” των προσφύγων της Συρίας στο Zataari:

160.000 άνθρωποι στοιβάζονται στο Zaatari προσπαθώντας να αποφύγουν την εμφύλια σύρραξη. Το συγκεκριμένο κέντρο διαμονής προσφύγων, έχει γίνει η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ιορδανίας. 

 

(Με πληροφορίες από Dailymail)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα