69χρονος entrepreneur ζητά να γίνει νομικά 49χρονος

69χρονος entrepreneur ζητά να γίνει νομικά 49χρονος

Ο Ratelband είναι διάσημος ομιλητής στην Ολλανδία και επισήμως γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1949. Αλλά αυτό δεν του αρέσει. Στους λόγους που επικαλείται για να αλλάξει ηλικία... είναι η περισσότερη εργασία και η μεγαλύτερη επιτυχία στο Tinder

Το όνομα αυτού Emile Ratelband. Ο 69χρονος επιχειρηματίας από την Ολλανδία αυτοπροσδιορίζεται ως ο “καλύτερος ομιλητής στην Ευρώπη” καθώς όπως δηλώνει ο ίδιος, έχει μιλήσει σε τουλάχιστον 3.000 εταιρείες στην καριέρα του, παρέχοντας συμβουλές επιτυχημένης οικονομικής διαχείρισης.

Τώρα, προσπαθεί να αλλάξει νομικά την ηλικία του και να ταυτοποιηθεί και με τη “βούλα” ως 20 έτη μικρότερος, έτσι ώστε να μπορεί να εργάζεται περισσότερο και να έχει μεγαλύτερη επιτυχία σε applications όπως το Tinder.

Βάσει των επιχειρημάτων του, όπως οι διεμφυλικοί μπορούν να επιλέγουν το φύλο τους, έτσι και εκείνος θα έπρεπε να μπορεί να επιλέξει την ημερομηνία γέννησής του. Διατείνεται δε πως με ιατρικές συστάσεις, έχει σώμα και υγία 45αρη άνδρα.

O Ratelband προσέφυγε στο δικαστήριο του Άρνεμ για να αλλάξει η ηλικία του στα επίσημα έγγραφά του. “Η βιολογική μου ηλικία είναι περίπου 45 ετών”, δηλώνει όπως μεταδίδει ο Guardian.

“Όταν μπαίνω στο Tinder γράφει ότι είμαι 69 ετών δεν παίρνω καμία απάντηση. Αισθάνομαι περιορισμένος. Αν είμαι 49 ετών, τότε μπορώ να αγοράσω ένα καινούργιο σπίτι, να οδηγώ ένα διαφορετικό αυτοκίνητο. Μπορώ να αναλάβω περισσότερη δουλειά”, αναφέρει.

Για να ενισχύσει δε το αίτημά του, κατέθεσε ενώπιον του δικαστή πως σκοπεύει να αποποιηθεί των συνταξιοδοτικών του δικαιωμάτων, ώστε να εξασφαλισθεί πως δεν θα υπάρχουν συνέπειες από την αλλαγή ηλικίας.

Ο δικαστής ανέφερε ότι θα υπήρχαν σημαντικά προβλήματα αν επιτρεπόταν στους ανθρώπους να αλλάξουν την ημερομηνία γέννησής τους, αφού πρακτικά αυτό θα σήμαινε την νόμιμη διαγραφή μέρους της ζωής ενός ανθρώπου. Ο επιχειρηματίας απάντησε πως οι γονείς του έχουν αποβιώσει και αυτό δεν θα είχε συνέπεια έναντί τους. Ο δικηγόρος του έκανε λόγο για δικαίωμα στην “ελεύθερη βούληση”.

Το δικαστήριο αναμένεται να κοινοποιήσει γραπτώς την απόφασή του μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αν δικαιωθεί ο 69χρονος, θα είναι η πρώτη αλλαγή ηλικίας με νομική υπόσταση στα χρονικά, κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερόμενου. Και ενδεχομένως θα μπορούσε να ανοίξει ένα νέο “δρόμο” στις νομικές διεκδικήσεις μιας και θα δημιουργούσε δεδικασμένο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα