Βρετανός τουρίστας πλήρωσε 1.720 ευρώ για ένα κεμπάπ σε παραλία του Ρίο
Διαβάζεται σε 3'
Δύο απατεώνες ”πείραξαν” ένα τερματικό πληρωμών (POS), υπερχρεώνοντας τον ανυποψίαστο τουρίστα για ένα απλό σουβλάκι στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
- 15 Απριλίου 2026 22:12
Ένας απατεώνας συνελήφθη στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αφού φέρεται να πούλησε κεμπάπ σε έναν ανυποψίαστο Βρετανό τουρίστα για σχεδόν 1.500 λίρες (1.725 ευρώ)
Η σύλληψή του έγινε την Τρίτη (14/4) στην Κοπακαμπάνα, απέναντι από δύο από τα κορυφαία ξενοδοχεία της περιοχής. Ο άνδρας, μαζί με συνεργό του, φέρονται να ”πείραξαν” ένα τερματικό πληρωμών (POS), υπερχρεώνοντας τον τουρίστα για ένα απλό σουβλάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα πλήρωσε 10.000 ρεάλ (περίπου 1.725 ευρώ) αντί για 10 ρεάλ (1,7 ευρώ).
Το περιστατικό εντάσσεται σε μια σειρά παρόμοιων απατών που έχουν συμβεί στη διασημότερη πόλη της Βραζιλίας. Τους τελευταίους μήνες, επιτήδειοι επιχείρησαν να χρεώσουν δύο Αργεντινούς τουρίστες 7.000 ρεάλ (περίπου 1.000 λίρες) για δύο ακαΐ, ενώ ένας Κολομβιανός επισκέπτης εξαπατήθηκε και πλήρωσε 2.500 ρεάλ (περίπου 400 λίρες) για μία καϊπιρίνια.
Σε μια ακόμη πιο ακραία περίπτωση, μια Αργεντινή τουρίστρια κατέληξε να πληρώσει 20.000 ρεάλ (σχεδόν 3.000 λίρες) για ένα καλαμπόκι, που κανονικά κοστίζει μόλις 20 ρεάλ (περίπου 3 λίρες).
“Δεν καταλαβαίνω τους αριθμούς στα πορτογαλικά. Δεν μιλάω πορτογαλικά”, φέρεται να δήλωσε η ισπανόφωνη τουρίστρια, εξηγώντας πώς εξαπατήθηκε.
Η επικεφαλής της τουριστικής αστυνομίας του Ρίο, Πατρίσια Αλεμάνι, δήλωσε στην εφημερίδα O Globo ότι οι αρχές εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό των δραστών πίσω από το κύμα απατών στην Κοπακαμπάνα και τη γειτονική Ιπανέμα. Όπως ανέφερε, η έλλειψη επαρκούς κρατικής εποπτείας έχει δημιουργήσει ένα «χαοτικό» περιβάλλον στις παραλίες, ευνοώντας τη δράση των απατεώνων.
Παρά τα περιστατικά, η πλειονότητα των επισκέψεων στο Ρίο παραμένει ασφαλής, ενώ η Βραζιλία προσελκύει αριθμό-ρεκόρ τουριστών τα τελευταία χρόνια.
Η διεθνής απήχηση της πόλης έχει ενισχυθεί και από μεγάλες συναυλίες στις παραλίες, όπως εκείνη της Lady Gaga τον περασμένο Μάιο, που συγκέντρωσε πάνω από 2 εκατομμύρια θεατές. Τον επόμενο μήνα αναμένεται και μεγάλη εμφάνιση της Σακίρα.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο απερχόμενος επικεφαλής του τουριστικού οργανισμού Embratur, Μαρσέλο Φρέιξο, ανέφερε ότι η Βραζιλία υποδέχθηκε πέρυσι 9 εκατομμύρια επισκέπτες, αριθμό ρεκόρ, σε σύγκριση με 6,7 εκατομμύρια το 2024.
Όπως εκτίμησε, η αύξηση αυτή οφείλεται εν μέρει στην παγκόσμια ανάγκη για διασκέδαση μετά την πανδημία, αλλά και στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος του κόσμου βιώνει περιόδους έντασης και πολέμων.