Ααρόν Κοσμίνσκι: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη

Ααρόν Κοσμίνσκι: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη
Ο Ααρόν Κοσμίνσκι, ο οποίος σύμφωνα με νέα μελέτη, είναι ο διαβόητος Τζακ ο Αντεροβγάλτης

Τέλος στο μυστήριο της ταυτότητας του διαβόητου serial killer των τελών του 19ου αιώνα ρίχνει νέα έρευνα που βασίστηκε σε DNA από το σάλι ενός εκ των θυμάτων.

Φως στο μυστήριο της ταυτότητας του διαβόητου Τζακ Αντεροβγάλτη ρίχνει μελέτη δύο Βρετανών ερευνητών, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Journal of Forensic Sciences.

Σύμφωνα με την μελέτη, που βασίστηκε σε εξέταση DNA, ο serial killer των τελών του 19ου αιώνα, ήταν ένας Πολωνός μπαρμπέρης ονόματι Ααρόν Κοσμίνσκι. Οι λεκέδες σπέρματος που βρέθηκαν σε ένα σάλι κοντά στο πτώμα του τέταρτου θύματός του δολοφόνου, ήταν αυτοί που αποκάλυψαν την ταυτότητά του. Ο Κοσμίσνκι, που ήταν ύποπτος κατά τη διάρκεια των ερευνών εκείνης της εποχής, ήταν 23 ετών την περίοδο της τέλεσης των εγκλημάτων.

1. Αίμα και σπέρμα έκαναν την αποκάλυψη

Η αποκάλυψη έγινε από εξετάσεις αίματος και σπέρματος που βρέθηκαν σε ένα σάλι κοντά στο σώμα του τέταρτου θύματος του Τζακ του Αντεροβγάλτη, της Κάθριν Έντοους. Το άψυχο σώμα της τελευταίας βρέθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1888.

Το NBC γράφει: “…το σάλι που αναφέρεται σ’ αυτή την μελέτη είναι το μοναδικό στοιχείο που είναι γνωστό ότι συνδέεται με αυτές τις δολοφονίες. Μέσα από την ανάλυση τεμαχίου του θύματος και μιτοχονδριακού DNA του υπόπτου, το οποίο προέρχεται μόνο από τη μητέρα, οι ερευνητές μπόρεσαν να τα κάνουν σύγκριση με δείγματα που ελήφθησαν από ζώντες απογόνους των Έντοους και Κοσμίνσκι”.

Στην περίληψή τους, οι ερευνητές τονίζουν ότι χρησιμοποίησαν ελάχιστα καταστροφικές τεχνικές ακολουθούμενες από φαινοτυπική ανάλυση για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους.

Η μελέτη περιλαμβάνει, επίσης, ανάλυση της εμφάνισης του δολοφόνου, επισημαίνοντας ότι είχε καστανά μαλλιά και μάτια. Τα χαρακτηριστικά αυτά ταιριάζουν με αυτά των αξιόπιστων καταθέσεων μαρτύρων για τον Κοσμίνσκι.

2. Ύποπτος από την αρχή

Ο Κοσμίνσκι ήταν ο βασικός ύποπτος των δολοφονιών πριν από 100 και πλέον χρόνια. Ο Ράσελ Έντουαρντς, εκ των ερευνητών που εδώ και χρόνια υποστηρίζουν ότι αυτός είναι ο διαβόητος Τζακ ο Αντεροβγάλτης, κατάγεται από το Μπαρνέτ, στο βόρειο Λονδίνο. Γοητεύτηκε από το μυστήριο της υπόθεσης πριν από χρόνια και ξεκίνησε να ερευνά το θέμα στον ελεύθερο χρόνο του. Δημοσίευσε για πρώτη φορά τη θεωρία του για την ταυτότητα του serial killer το 2014. Στο βιβλίο του Naming Jack The Ripper, ανέφερε ότι αγόρασε το σάλι που χρησιμοποίησε στην έρευνά του, σε δημοπρασία το 2007 και ζήτησε τη βοήθεια του ειδικού μοριακού βιολόγου Γιάρι Λουελάινεν για να προσδιορίσει τον δολοφόνο.

“Έχω το μόνο αποδεικτικό στοιχείο της όλης ιστορίας. Εργάζομαι 14 χρόνια πάνω σε αυτό και έχουμε λύσει οριστικά το μυστήριο του ποιος ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης”, είχε δηλώσει ο Έντουαντς στον Guardian. Συνεχίζοντας είχε τονίζει ότι ο Κοσμίνσκι ήταν στη λίστα των υπόπτων της αστυνομίας αλλά δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία εναντίον του ώστε να πάει σε δίκη.

3. Πολωνός μπαρμπέρης

Ο Κοσμίνσκι έφτασε στην Αγγλία από την Πολωνία τη δεκαετία του 1880, προσπαθώντας να αποφύγει τις διώξεις από τους Ρώσους ηγέτες της χώρας του. Εργαζόταν ως κουρέας στην περιοχή Μάιλ Εντ Ολντ Τάουν όταν άρχισαν οι δολοφονίες.

Εκτιμάται ότι μετανάστευσε στην Αγγλία με την οικογένεια της αδερφής του και η μητέρα του τους βρήκε εκεί το 1894.

Το Casebook γράφει για την παιδική ηλικία του: “Ως αγόρι, ο Ααρόν ζούσε σε ένα περιβάλλον με πολλούς ανθρώπους, που χαρακτηριζόταν από ακραία φτώχεια και καταπίεση, πιθανότατα ένα αστικό γκέτο ή ίσως έξω από την πόλη, σε μια μικρή πόλη”. Αναφέρει επίσης ότι υπήρχε έντονος αντισημιτισμός στη Ρωσία, κάτι που πιθανότατα τον είχε επηρεάσει ως έφηβο.

4. Έγκλειστος σε άσυλο φρενοβλαβών

Το 1890 ο Κοσμίνσκι τέθηκε σε επιτήρηση λόγω της “παράτυπης συμπεριφοράς” του. Στην πορεία κατέληξε έγκλειστος σε άσυλο φρενοβλαβών. Ένας μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι απείλησε την αδερφή του με μαχαίρι. Έμεινε εκεί για τρία χρόνια πριν γίνει δεκτός σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με μια μελέτη με τίτλο The Case of Aaron Kosminski: Was He Jack the Ripper?, η ψυχική ασθένεια του Κοσμίνσκι χαρακτηριζόταν από ακουστικές ψευδαισθήσεις, φόβο να γίνει τροφή από άλλους ανθρώπους και άρνηση πλυσίματος.

Το 1899 ο Κοσμίνσκι εκτιμάται ότι πέθανε από γάγγραινα στο πόδι.

5. Έμενε κοντά στους τόπους των εγκλημάτων

Εκτιμάται ότι την περίοδο των δολοφονιών ο Κοσμίνσκι ζούσε σε οδούς που ήταν κοντά στους τόπους των εγκλημάτων του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Τα συγκεκριμένα στοιχεία από τον συγγραφέα του Ripper, Μάρτιν Φίντο, ο οποίος είχε ψάξει τα αρχεία του ασύλου και είχε βρει μόνο έναν με το όνομα Ααρόν Κοσμίνσκι.

Το 1888 ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης εκτιμάται ότι σκότωσε τουλάχιστον πέντε γυναίκες στην περιοχή Γουάιτσαπελ του Λονδίνου. Οι δολοφονίες χαρακτηρίζονταν από κομμένους λαιμούς και βγάλσιμο των εσωτερικών οργάνων.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version