Αεροσκάφος της EgyptAir που απογειώθηκε από το Παρίσι εξαφανίστηκε από τα ραντάρ

default image

Η πτήση των αιγυπτιακών αερογραμμών που απογειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από τη γαλλική πρωτεύουσα χάθηκε από τα ραντάρ λίγες ώρες αφότου πέρασε το αιγυπτιακό FIR. 56 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά και 10 άτομα πλήρωμα επιβαίνουν στο Airbus που αγνοείται

Αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών, της Egypt Air με αριθμό MS804, που πραγματοποιούσε πτήση Παρίσι-Κάιρο, εξαφανίστηκε από το ραντάρ λίγο αφότου εισήλθε στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου και περίπου στις 02.45 τοπική ώρα. Όπως όλα δείχνουν στο αεροσκάφος επιβαίνουν 56 επιβάτες και 10 άτομα πλήρωμα. Οι τελευταίες πληροφορίες από Αιγύπτιους αξιωματούχους αναφέρουν πως το αεροσκάφος έχει πιθανότατα συντριβεί.

Το σκάφος πετούσε στα 37χιλ πόδια όταν εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης του πάνω από την ανατολική μεσόγειο. Οι αρχές αναφέρουν πως τελευταία ώρα που το Airbus έδωσε στίγμα στο ραντάρ του Καΐρου ήταν στις 02.45 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με το Asssociated Press, ελληνικές δυνάμεις συντρέχουν στο σημείο όπου χάθηκε το σήμα του αεροσκάφους, προκειμένου να συνδράμουν τους Αιγύπτιους συναδέλφους τους στην έρευνα.

Η ίδια η εταιρία ανέφερε νωρίτερα πως θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το κοινό, ώστε να παρέχει περισσότερες πληροφορίες αν αυτές υπάρξουν. Σύμφωνα με την EgyptAir το αεροσκάφος εξαφανίστηκε περίπου 16χλμ εφόσον εισήλθε στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

Όπως θα δείτε και στο χάρτη που ακολουθεί, το αεροσκάφος πέρασε πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο και το στίγμα του χάθηκε ενώ ακόμη πετούσε πάνω από τη μεσόγειο.

Μονάδες αμέσου δράσης της χώρας έχουν ήδη εκκινήσει για την περιοχή όπου χάθηκε το αεροπλάνο προκειμένου να βρίσκονται σε επιφυλακή εφόσον υπάρξουν νεότερες ειδήσεις. Όπως μεταδίδει το CNN, δεν φαίνεται το Airbus να μετέφερε κάποιο επικίνδυνο φορτίο, ούτε όμως και πραγματοποίηση κλήση εκτάκτου ανάγκης.

Εκπρόσωπος της πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου, ανέφερε στο Sky News πως δυστυχώς, η πιο πιθανή ερμηνεία της εξαφάνισης είναι η συντριβή, που στην προκειμένη περίπτωση εκτιμάται πως συνέβη στη θάλασσα. Το περιστατικό έρχεται μετά το τραγικό δυστύχημα του αεροσκάφους των ρωσικών αερογραμμών τον περασμένο Οκτώβριο και πάλι στην Αίγυπτο, όπου 224 επιβάτες και προσωπικό έχασαν τη ζωή τους.

Η λίστα με τους επιβαίνοντες

Η εταιρία εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση στο twitter με την οποία ενημερώνει πως στην πτήση οι επιβαίνοντες είναι εν τέλει 56, ενώ ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται και τρία παιδιά. Επιπλέον στο αεροσκάφος επιβαίνουν τρία άτομα της ασφάλειας και επτά πλήρωμα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 66. 

Η εταιρία ανακοίνωσε λίγο μετά τις 08.00 το πρωί της Πέμπτης πως η εθνικότητα των επιβατών της πτήσης MS804 έχουν ως εξής:

16 Γάλλοι

30 Αιγύπτιοι

1 Βρετανός

2 Ιρακινοί

1 πολίτης του Κουβέιτ

1 Σαουδάραβας

Όπως διαβάζουμε, οι οικογένειες των επιβατών βρίσκονται ήδη σε ειδικό χώρο κοντά στο αεροδρόμιο του Καΐρου, όπου αναμένουν νεότερα για την πτήση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα