Αφγανιστάν: Νεκρός διοικητής των Ταλιμπάν σε αμερικανική επιδρομή

Αφγανιστάν: Νεκρός διοικητής των Ταλιμπάν σε αμερικανική επιδρομή
Αμερικανικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος AP

Η επιχείρηση διεξήχθη κοντά στα σύνορα με το Ιράν και οι αμερικανικές δυνάμεις διαβεβαιώνουν πώς νεκρός είναι ο μουλάς Νανγκιαλάι.

Διοικητής των Ταλιμπάν, που είχε σχηματίσει μια ξεχωριστή ομάδα διαφωνούντων, σκοτώθηκε μαζί με άλλους μαχητές την Τετάρτη σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ στην επαρχία Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν, σύμφωνα με επίσημες αφγανικές και στρατιωτικές πηγές.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο διοικητής των Ταλιμπάν μουλάς Νανγκιαλάι που προέρχεται από μια ομάδα διαφωνούντων σκοτώθηκε μαζί με πολλούς άλλους μαχητές σε επιχείρηση των ξένων δυνάμενων στην περιοχή Σιντάντ της επαρχίας Χεράτ», δήλωσε ο Τζαϊλάνι Φάρχαντ διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση διεξήχθη περίπου στις 16:00 τοπική ώρα την Τετάρτη.

Η επίθεση εναντίον του μουλά Νανγκιαλάι εξαπολύθηκε «από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος», επεσήμανε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας της Χεράτ.

Εξάλλου εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν επιβεβαίωσε τη συμμετοχή τους στην επιχείρηση που διεξήχθη στην περιοχή, κοντά στα σύνορα με το Ιράν. «Οι δυνάμεις μας εξαπέλυσαν αμυντικό αεροπορικό πλήγμα προς υποστήριξη των αφγανικών δυνάμεων», εξήγησε ο Έρικ Πέιχον.

Ο μουλάς Νανγκιαλάι είχε διαχωρίσει τη θέση του από τους Ταλιμπάν πριν από μερικά χρόνια και είχε σχηματίσει μια ομάδα διαφωνούντων το 2013 μετά τον θάνατο του μουλά Όμαρ, του πρώτου διοικητή και μιας από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες των Ταλιμπάν.

Η ομάδα του Νανγκιαλάι βρισκόταν σε σύγκρουση με τους Ταλιμπάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα