Αφγανιστάν: Παραιτήθηκαν ο υπουργός Άμυνας και ο επικεφαλής του στρατού

Αφγανιστάν: Παραιτήθηκαν ο υπουργός Άμυνας και ο επικεφαλής του στρατού

Δεκτές έκανε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν τις παραιτήσεις του υπουργού Άμυνας και του επικεφαλής του στρατού, μετά την επίθεση των Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση με 140 νεκρούς

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασχράφ Γάνι έκανε τη Δευτέρα δεκτές τις παραιτήσεις του υπουργού Άμυνας και του επικεφαλής του στρατού έπειτα από την πρόσφατη επίθεση των Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 140 αφγανούς στρατιώτες, ανακοίνωσε η προεδρία.

"Ο υπουργός Άμυνας Αμπντουλάχ Χαμπίμπι και ο επικεφαλής του στρατού Καντάμ Σαχ Σαχίμ παραιτήθηκαν και η παραίτησή τους έχει άμεση ισχύ", ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter το προεδρικό μέγαρο.

Ο εκτελών χρέη εκπροσώπου του Γάνι, ο Σαχ Χουσέιν Μουρταζάουι, δήλωσε στο Reuters ότι οι παραιτήσεις συνδέονται με την επίθεση της Παρασκευής στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν.

Τουλάχιστον 140 στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε το Σάββατο αξιωματούχος στην πόλη αυτή, ενώ σύμφωνα με άλλους αξιωματούχους ο απολογισμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτογραφία: AP Photo / Mirwais Najand)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αφγανιστάν: 140 νεκροί στρατιώτες από επίθεση Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Στους 90 οι νεκροί από τη 'Μητέρα όλων των βομβών'

SHARE:

24Media Network