“Αφήστε τους να πεθάνουν” φέρεται να είπε ο Σούνακ σε σύσκεψη για την πανδημία

Διαβάζεται σε 1'
Ο Σούνακ
Ο Σούνακ AP

Σοβαρή καταγγελία κατά του Βρετανού πρωθυπουργού. “Αφήστε τους να πεθάνουν” φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον Μπόρις Τζόνσον για το ενδεχόμενο επιβολής ενός δεύτερου lockdown το 2020.

Ο Ρίσι Σούνακ φέρεται να είπε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε “απλά να αφήσει τους ανθρώπους να πεθάνουν”, την περίοδο που εντείνονταν οι διαφωνίες για ένα πιθανό δεύτερο lockdown, το 2020, σύμφωνα με το Telegraph.

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος ήταν τότε ο πιο υψηλόβαθμος σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, φέρεται να εκμυστηρεύτηκε στον Πάτρικ Βάλανς, ο οποίος ήταν επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ότι, “ο Ρίσι είπε απλά αφήστε τους ανθρώπους να πεθάνουν και αυτό είναι εντάξει”, κατά τη διάρκεια σύσκεψης σχετικά με την επιβολή ή μη ενός δεύτερου lockdown.

Σημειώνεται ότι στην επίμαχη σύσκεψη, ο Σούνακ συμμετείχε από τη θέση του ως υπουργός Οικονομικών.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο έρευνας, για τον τρόπο με τον οποίο η Μεγάλη Βρετανία διαχειρίστηκε την πανδημία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερα από 220.000 άτομα.

Εκπρόσωπος του Σούνακ απάντησε ότι ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί συνολικά όταν κληθεί να καταθέσει για τις ανάγκες της έρευνας, “αντί να απαντήσει σε κάθε θέμα αποσπασματικά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα