Αυστραλία: Άνδρας κατέληξε έπειτα από τσίμπημα από φίδι που δεν ήταν δηλητηριώδες

Διαβάζεται σε 2'
Αυστραλία: Άνδρας κατέληξε έπειτα από τσίμπημα από φίδι που δεν ήταν δηλητηριώδες
O Mόρισον δέχθηκε τσίμπημα από καφέ φίδι. iStock

Μόνο το 2022 κατεγράφησαν 846 τσιμπήματα ανθρώπων από φίδια στο Κουίνσλαντ. Ο 69χρονος Ντόναλντ Μόρισον προστέθηκε στη λίστα αυτόν το μήνα, πριν δείξει η νεκροψία πως το ερπετό ήταν αθώο.

Στην Αυστραλία του απεριόριστου φυσικού τοπίου, συμβαίνουν συχνά διάφορα που θεωρούνται ‘εξωπραγματικά’ για τις περιοχές που στερούνται φυσικού πλούτου. Και άρα δεν έχουν πολλά άλλα είδη να ζουν ανάμεσα τους, τα οποία ενίοτε επιτίθενται σε ανθρώπους.

Μόνο στο Κουίνσλαντ, μέσα στο 2022 κατεγράφησαν 846 τσιμπήματα ανθρώπων από φίδια.

Η περίπτωση του 69χρονου Ντόναλντ Μόρισον χαρακτηρίστηκε ως ‘ξεχωριστή’. Βλέπετε, ο συγκεκριμένος άνδρας κατέληξε μεν, έπειτα από δάγκωμα φιδιού, αλλά στις τοξικολογικές εξετάσεις δεν υπήρχε ένδειξη δηλητηρίου.

Ο Μόρισον βρισκόταν σε εκδήλωση για την επέτειο 100 χρόνων λειτουργίας του σχολείου του στο Κουίνσλαντ, όταν ένα φίδι τυλίχθηκε γύρω από το πόδι ενός άλλου ατόμου κι εκείνος επιχείρησε να τον βοηθήσει να το απομακρύνει. Στην προσπάθεια αυτή, το ερπετό τον δάγκωσε στο χέρι και το πόδι.

Έπαθε καρδιακή ανακοπή, παρευρισκόμενοι του έκαναν ΚΑΡΠΑ έως ότου αφιχθούν οι διασώστες που δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή

Ο άλλος άνδρας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, με την κατάσταση του να μην εμπνέει ανησυχία.

Iατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία ώστε να εντοπιστεί το πραγματικό αίτιο του θανάτου είπε πως το πιθανότερο είναι να κατέληξε ο 68χρονος, από υποκείμενη ιατρική κατάσταση που δεν γνώριζε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα