Άγαρμπη διάψευση για την αποχώρηση των Αμερικανών από το Ιράκ

Άγαρμπη διάψευση για την αποχώρηση των Αμερικανών από το Ιράκ
Στρατιωτικό όχημα των ΗΠΑ στη Συρία AP

Αν και η ύπαρξη επιστολής από τον Αμερικανό στρατηγό Σίλι δεν διαψεύστηκε, ο επικεφαλής του Πενταγώνου τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης των ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν λάβει απόφαση για μια αποχώρηση των στρατευμάτων τους από το Ιράκ, δήλωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο επικεφαλής του Πενταγώνου Μαρκ Εσπερ, παρά την επιστολή της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης που ειδοποιεί τη Βαγδάτη για αναδιάρθρωση των αμερικανικών δυνάμεων.

“Ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί για να φύγουμε από το Ιράκ. Τελεία”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας στους δημοσιογράφους. “Αυτή η επιστολή δεν αντιστοιχεί στο πνεύμα που μας διακατέχει σήμερα”. “Δεν ξέρω τι είναι αυτό το γράμμα … Προσπαθούμε να μάθουμε από πού προέρχεται αυτό, τι είναι αυτό, ωστόσο δεν έχει ληφθεί απόφαση για αποχώρηση από το Ιράκ”, είπε ο ‘Εσπερ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την επιστολή αυτή.

Ο Έσπερ πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν προσηλωμένες στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους της Αμερικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα