"Αγνοούμενος" παραμένει ο Μπομπ Ντίλαν

"Αγνοούμενος" παραμένει ο Μπομπ Ντίλαν

Η Σουηδική Ακαδημία, δέκα μέρες μετά την ανακοίνωση της βράβευσής του, δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με τον Αμερικανό τραγουδοποιό. Άγνωστο αν θα παραστεί στην τελετή απονομής

Η επιτροπή που βράβευσε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας τον Μπομπ Ντίλαν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι εξαρτάται από τον Αμερικανό τραγουδοποιό αν θα παραστεί στην τελετή απονομής του βραβείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Ο Ντίλαν, που είναι γνωστό ότι αποφεύγει να μιλά στα μέσα ενημέρωσης, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιo για τη βράβευσή του που συνοδεύεται από το ποσό των 827.000 ευρώ, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Σουηδικής Ακαδημίας να επικοινωνήσει μαζί του από τις 13 Οκτωβρίου, οπότε ανακοινώθηκε η βράβευσή του.

Το Σάββατο τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το μέλος της Ακαδημίας Περ Βάστμπεργκ δήλωσε πως αν ο Ντίλαν παραμείνει σιωπηλός, αυτό θα είναι «αγενές και αλαζονικό». Παρόλα αυτά η Ακαδημία τόνισε ότι οι απόψεις του Βάστμπεργκ είναι προσωπικές και δεν τις συμμερίζεται.

«Ο λογοτέχνης που τιμάται με το Νόμπελ αποφασίζει μόνος του (αν θα παραστεί) στις τελετές για την παρουσίαση του βραβείου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σάρα Ντάνιους μόνιμη γραμματέας της Σουηδικής Ακαδημίας.

«Η Σουηδική Ακαδημία δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία άποψη για την απόφαση των νικητών σχετικά με το θέμα αυτό και δεν πρόκειται να το κάνει τώρα, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα λάβει» ο Μπομπ Ντίλαν, πρόσθεσε.

Η τελετή απονομής των Νόμπελ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, στην επέτειο θανάτου του Άλφρεντ Νόμπελ, με τον βασιλιά της Σουηδίας να δίνει σε κάθε βραβευμένο ένα δίπλωμα και ένα μετάλλιο, ενώ ακολουθεί ένα δείπνο στο δημαρχείο της Στοκχόλμης με την παρουσία περίπου 1.300 ατόμων.

Αν ο Ντίλαν διατηρήσει τη σιωπή του, θα είναι ο πρώτος που απλώς θα αγνοήσει την απόφαση της Ακαδημίας.

Πηγή: Reuters

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νόμπελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιδράσεις για Ντίλαν: Η επιλογή 'των γερασμένων χίπηδων που μιλούν αλαμπουρνέζικα'

10 τραγούδια του Μπομπ Ντίλαν που αξίζουν περισσότερα από ένα Νόμπελ

Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Μπομπ Ντίλαν

SHARE:

24Media Network