Άγρια καταστολή εναντίον διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη

Άγρια καταστολή εναντίον διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη

Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών εναντίον των περίπου 500 ανθρώπων που διαδήλωναν για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος, μετά το μακελειό στη Σουρούτς

Η τουρκική αστυνομία επενέβη για να διαλύσει απόψε μια διαδήλωση εκατοντάδων αντιτζιχαντιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος, μετά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο Σουρούτς.

Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών εναντίον των περίπου 500 ανθρώπων που διαδήλωναν στη συνοικία Καντίκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της πόλης.

Οι διαδηλωτές στρέφονταν και εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης της Τουρκίας την οποία κατηγορούν ότι "κάνει τα στραβά μάτια" απέναντι στη δράση του ΙΚ στο τουρκικό έδαφος.

Σήμερα το πρωί η Τουρκία, για πρώτη φορά, έβαλε εναντίον στόχων του ΙΚ στο συριακό έδαφος, σε αντίποινα για την επίθεση των τζιχαντιστών την Πέμπτη εναντίον ενός συνοριακού φυλακίου που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Τούρκος στρατιώτης.

Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται ότι θα διαδηλώσουν το απόγευμα της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη, σε μια "πορεία ειρήνης" που οργανώνει το μεγαλύτερο κουρδικό κόμμα της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network