Πωλήσεις και απολύσεις στη Societe Generale

Πωλήσεις και απολύσεις στη Societe Generale

Σκληρά μέτρα για να περιορίσει το κόστος λειτουργίας της παίρνει η Societe Generale. Πρόκειται για τη μητρική της Γενικής. Αναμένονται αντιδράσεις από τους εργαζόμενους

Η γαλλική τράπεζα Societe Generale ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προχωρήσει σε μείωση του κόστους λειτουργίας της καθώς και στην πώληση μονάδων της αξίας 4 δισ. ευρώ έως το 2013, προκειμένου να ενισχύσει την κεφαλαιακή της θέση.

Παρά την ανακοίνωση, οι τιμές των μετοχών των γαλλικών τραπεζών υποχώρησαν περισσότερο από 10%, λόγω της ανησυχίας για το ελληνικό χρέος και της πιθανής υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητάς της τράπεζας από τον οίκο Moody's.

Η ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας, η οποία είναι μητρική της ελληνικής Γενικής Τράπεζας, είχε ως σκοπό να μετριάσει τις αναμενόμενες επιπτώσεις από την υποβάθμισή της, δήλωσε στο Ρόιτερ τραπεζικός αναλυτής.

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση των θέσεων εργασίας και του κόστους λειτουργίας της, στην επιτάχυνση της διαδικασίας πώλησης τοξικού ενεργητικού της καθώς και στην πώληση μονάδων της διαχείρισης περιουσίας και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

SHARE:

24Media Network