Σρι Λάνκα: Αγρύπνια για τα θύματα του μακελειού - Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στο Καλμουνάι

Συγγενείς θυμάτων των επιθέσεων στη Σρι Λάνκα
Συγγενείς θυμάτων των επιθέσεων στη Σρι Λάνκα AP

Η αιματηρή και πολύνεκρη επίθεση στη Σρι Λάνκα δεν μπορεί να ξεχαστεί. Τι δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος του Κολόμπο, την ευθύνη ποιας επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ο επικεφαλής των ρωμαιοκαθολικών της Σρι Λάνκα καταδίκασε την Κυριακή ως «ύβρη προς την ανθρωπότητα» τις αιματηρές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν ανήμερα του Πάσχα των καθολικών εναντίον εκκλησιών και πολυτελών ξενοδοχείων την ώρα που οι εντάσεις παραμένουν ισχυρές στο νησί μια εβδομάδα μετά τη σφαγή.

Ο αρχιεπίσκοπος του Κολόμπο Μάλκομ Ραντζίτ χοροστάτησε σε ιδιωτική λειτουργία που μεταδόθηκε από την τηλεόραση αφού όλες οι λειτουργίες στις εκκλησίες ματαιώθηκαν εξαιτίας των φόβων για μια επανάληψη των συντονισμένων επιθέσεων που στοίχισαν τη ζωή σε 253 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο μια αγρυπνία οργανώθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στην πρωτεύουσα στις 8:45, την ώρα που το κτίριο είχε δεχθεί την επίθεση την περασμένη Κυριακή. Οι καμικάζι ανατίναξαν τα εκρηκτικά τους μέσα σε τρία πολυτελή ξενοδοχεία του Κολόμπο και σε τρεις εκκλησίες που ήταν γεμάτες κόσμο για τη λειτουργία του Πάσχα, αυτή του Αγίου Αντωνίου και δύο άλλες στις τοποθεσίες Νεγκόμπο και Μπατικαλόα.

ADVERTISING

Εν τω μεταξύ, το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίστηκε ότι τρεις μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης συγκρούστηκαν επί ώρες με την αστυνομία της Σρι Λάνκα, πριν πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι, στην ανατολική πόλη Καλμουνάι, αργά την Παρασκευή.

Το Ισλαμικό Κράτος με ανάρτηση του στο προπαγανδιστικό του όργανο, το πρακτορείο Amaq, τόνισε ότι 17 αστυνομικοί σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στην επίθεση. Η οργάνωση δεν είναι παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τους ισχυρισμούς της

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σρι Λάνκα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σρι Λάνκα: Ο πρόεδρος έθεσε εκτός νόμου δύο ισλαμιστικές οργανώσεις

Νέο βίντεο - σοκ από τη Σρι Λάνκα: Η στιγμή που ο τρομοκράτης σκορπά το θάνατο σε ξενοδοχείο

SHARE:

24Media Network