Αιφνιδιαστική συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν πριν το ραντεβού με Μητσοτάκη

Αιφνιδιαστική συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν πριν το ραντεβού με Μητσοτάκη
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Οι ηγέτες ΗΠΑ και Τουρκίας συναντήθηκαν αιφνιδιαστικά στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ λίγο πριν ο Τούρκος πρόεδρος συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνάντηση με διάρκεια μισής ώρας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικά στο Λονδίνο ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες βρέθηκαν στο Grove Hotel στο περιθώριο της Συνόδου ΝΑΤΟ και ήταν κλειστή για τους δημοσιογράφους.

“Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχαν σήμερα μια «πολύ παραγωγική» συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Βρετανία”, δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας. Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τη συνάντηση.

“Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τη σημασία που έχει η εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Τουρκίας απέναντι στη συμμαχία, η περαιτέρω ενίσχυση του εμπορίου μέσω της αύξησης του διμερούς εμπορίου κατά 100 δισεκ. δολάρια, οι προκλήσεις στην περιφερειακή ασφάλεια και η ενεργειακή ασφάλεια”, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο Φαχρετίν Αλτούν έκανε το σχόλιο στο Twitter. Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συναντώνται κοντά στο Λονδίνο σε μια σύνοδο κορυφής που έχει σκοπό να αντιμετωπίσει τις έντονες διαφωνίες μεταξύ των μελών του διεθνούς οργανισμού για τις δαπάνες, τις μελλοντικές απειλές, περιλαμβανομένης της Κίνας και τον ρόλο της Τουρκίας στη συμμαχία.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι Τούρκοι υπουργοί Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα