Αίγυπτος: Οι οπαδοί του Μόρσι καλούν το λαό σε διαμαρτυρία

Αίγυπτος: Οι οπαδοί του Μόρσι καλούν το λαό σε διαμαρτυρία

Σε 18 ημέρες διαμαρτυρίας σε όλη την Αίγυπτο κάλεσε το λαό η Συμμαχία Κατά του Πραξικοπήματος

Η Συμμαχία Κατά του Πραξικοπήματος, που συνασπίζει τους οπαδούς του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, κάλεσε το λαό σε 18 ημέρες διαμαρτυρίας σε όλη την Αίγυπτο, που θα αρχίσουν από την Παρασκευή για να τιμηθεί η τρίτη επέτειος της εξέγερσης που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο συνασπισμός αυτός που ελέγχεται από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, από τους οποίους προέρχεται ο Μόρσι, εξηγεί πως η κινητοποίηση θα συνεχισθεί ως τις 11 Φεβρουαρίου, επέτειο της πτώσης του Χόσνι Μουμπάρακ, έπειτα από 18 ημέρες λαϊκής εξέγερσης.

Η Συμμαχία εξήγησε πως στόχος είναι να "μπει τέλος στο στρατιωτικό καθεστώς που έχει διαπράξει τα περισσότερα, αν όχι το σύνολο των φριχτών και επαίσχυντων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τις 25 Ιανουαρίου 2011 και μετά και τα οποία γνώρισαν την κορύφωσή τους μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα" που ανέτρεψε τον Μόρσι.

Οι οπαδοί του Μόρσι οργανώνουν τακτικά διαδηλώσεις, έστω κι αν δεν καταφέρνουν πλέον να κινητοποιήσουν τον κόσμο εξαιτίας της βίαιης καταστολής που ασκούν εναντίον τους οι αρχές. Από την καταστολή αυτή έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι ενώ χιλιάδες έχουν οδηγηθεί στις φυλακές.

Ένταση προαναγγέλλεται για την ημέρα μνήμης της 25ης Ιανουαρίου, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραήμ έχει καλέσει τους οπαδούς της κυβέρνησης, η οποία ελέγχεται ντε φάκτο από το στρατό, να διαδηλώσουν μαζικά αυτή την ημέρα για να αντικρούσουν "το σχέδιο των Αδελφών Μουσουλμάνων να σπείρουν το χάος".

Η Συμμαχία ζήτησε να πραγματοποιηθούν "μη βίαιες" και "ειρηνικές" διαδηλώσεις, όμως κατά τις συγκεντρώσεις της συχνά σημειώνονται συγκρούσεις με τους αντιπάλους του Μόρσι ή με τις δυνάμεις ασφαλείας.

SHARE:

24Media Network