Αιματηρές επιθέσεις στη Βαγδάτη

Αιματηρές επιθέσεις στη Βαγδάτη

Σειρά επιθέσεων που σημειώθηκε στη Βαγδάτη και στα περίχωρά της προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό 25

Τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα και μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε όχημα εξερράγησαν νωρίς σήμερα το πρωί στη Βαγδάτη και σε περιοχές γύρω από αυτήν, την ώρα που τα αιματηρά βίαια επεισόδια παραμένουν καθημερινό φαινόμενο παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας. 

Χθες, άλλο κύμα επιθέσεων που έπληξε τη χώρα, και κυρίως την ιρακινή πρωτεύουσα, προκαλώντας τον θάνατο 19 ανθρώπων, μεταξύ τους πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας και μια παρουσιάστρια της τηλεόρασης. Ο θάνατος της γυναίκας αυτής αυξάνει σε έξι τον αριθμό των δημοσιογράφων που έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ από τον Οκτώβριο.

Το επίπεδο της βίας που μαστίζει φέτος το Ιράκ είναι όμοιο με αυτό του 2008 και της σύγκρουσης που αιματοκύλησε τη χώρα μετά την υπό τις ΗΠΑ εισβολή το 2003.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, βάσει στοιχείων των υπηρεσιών ασφαλείας και υγείας, η βία έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 6.450 ανθρώπων από την αρχή του έτους.   

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network