Αίσιο τέλος στην ομηρία Τούρκου δημοσιογράφου

Αίσιο τέλος στην ομηρία Τούρκου δημοσιογράφου

Τούρκος δημοσιογράφος, κρατήθηκε επί πολλές εβδομάδες όμηρος στη Συρία. Τι δήλωσε μετά την απελευθέρωσή του

Επέστρεψε στην Τουρκία ένας φωτογράφος της εφημερίδας Μιλιέτ που κρατούνταν εδώ και εβδομάδες όμηρος από εξτρεμιστικές ομάδες στη Συρία, αφού αφέθηκε ελεύθερος χθες Κυριακή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εφημερίδα.

"Κάθε βράδυ ονειρευόμουν ότι θα απελευθερωθώ. Δεν πιστεύω ότι πλέον είμαι ελεύθερος", δήλωσε ο Μπινιαμίν Αϊγκίν στον τουρκικό Τύπο μόλις επέστρεψε στην πατρίδα του.

"Πιστεύω ότι στην απαγωγή μου εμπλέκονται ομάδες που συνδέονται με την αλ Κάιντα", πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο φωτοειδησεογράφος αφέθηκε ελεύθερος χθες Κυριακή και περάσε από το μεθοριακό φυλάκιο του Τσιλβεγκοζού συνοδευόμενος από μέλη των ειδικών δυνάμεων των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, που είχαν εισέλθει περίπου 20 χιλιόμετρα στο συριακό έδαφος για να τον παραλάβουν, αναφέρει η Μιλιέτ.

Περίπου εκατό δημοσιογράφοι είχαν διαδηλώσει χθες στην Κωνσταντινούπολη ζητώντας την απελευθέρωσή του.

Συνολικά 25 δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της σύγκρουσης τον Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με την οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF), ενώ περισσότεροι από 30 έχουν πέσει θύματα απαγωγής.

Εξτρεμιστικές οργανώσεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα, όπως το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, φέρονται να κρατούν πολλούς από αυτούς, όπως και πολλούς σύρους πολίτες.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network