Ακάρ: Θέλουμε δίκαιη μοιρασιά πλούτου σε Αιγαίο, Κύπρο και Αν.Μεσόγειο

Ακάρ: Θέλουμε δίκαιη μοιρασιά πλούτου σε Αιγαίο, Κύπρο και Αν.Μεσόγειο
Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ AP

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ξεκαθαρίζει πώς "καμία απόφαση στην περιοχή δεν μπορεί να επιβιώσει αν δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία".

«Η συμφωνία με την Λιβύη δεν αποτελεί απειλή σε άλλες χώρες, ούτε και παραβίαση των δικαιωμάτων των άλλων χωρών. Πρόκειται για μια συμφωνία που έγινε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων δύο κυρίαρχων χωρών» δήλωσε σήμερα στην Άγκυρα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

«Παράλληλα με τις επιχειρήσεις που διεξάγονται κατά της τρομοκρατίας εντός και εκτός συνόρων, συνεχίζονται με αποφασιστικότητά και οι ενέργειες στο Αιγαίο την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων στο Αιγαίο», δήλωσε επίσης ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

«Το ευκολότερο που μπορεί να γίνει στο θέμα αυτό είναι η δίκαιη διανομή κάθε πόρου και πλούτου που βρίσκεται στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Αν δεν συμβεί αυτό δεν θα επιτρέψουμε μια αντίθετη απόφαση. Δεν μπορεί να επιβιώσει καμία απόφαση η οποία δεν συμπεριλαμβάνει την Τουρκία και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Η Κύπρος είναι δική μας υπόθεση και δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε», δήλωσε ο Ακάρ.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version