Ακάρ: Κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο, καμία απόφαση χωρίς την Τουρκία

Ακάρ: Κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο, καμία απόφαση χωρίς την Τουρκία
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ AP

"Όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα υποχωρήσουμε στα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και του έθνους μας στις θάλασσες", τόνισε ο Τούρκος υπουργός.

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη δική της συμμετοχή, δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας ότι «δεν θα υποχωρήσουμε στα δικαιώματά μας».

«Προσπαθούμε να επιλύουμε τα προβλήματά μας με τους γείτονες μέσω ειρηνικών τρόπων και μεθόδων, να ζούμε με σχέσεις καλής γειτονίας μαζί τους», δήλωσε αρχικά ο Ακάρ, κατά την επιθεώρηση τουρκικών μονάδων που έχουν αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

«Ωστόσο, πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα υποχωρήσουμε στα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και του έθνους μας στις θάλασσες», τόνισε ο Τούρκος υπουργός.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είναι νομική υποχρέωση όλων να σεβαστούν το καθεστώς των νησιών και των υπόλοιπων θεμάτων τα οποία καθορίζονται από τις συνθήκες».

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα, μάλιστα, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν θα επιτρέψουμε στα νότια σύνορα μας, στη βόρεια Συρία, να δημιουργηθεί μια ζώνη τρομοκρατίας. Στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να ξέρουν όλοι πως δεν θα επιτρέψουμε να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση χωρίς την Τουρκία, αλλά ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα