Ακτή Ελεφαντοστού: Μειώνονται τα νέα κρούσματα Έμπολα

Ακτή Ελεφαντοστού: Μειώνονται τα νέα κρούσματα Έμπολα

Σημαντική μείωση έχει καταγραφεί στον αριθμό νέων κρουσμάτων του ιου Έμπολα τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο οι προκλήσεις παραμένουν επισημαίνει ο ΠΟΥ

Εκατόν είκοσι οκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Έμπολα καταγράφηκαν σε χώρες της δυτικής Αφρικής την εβδομάδα έως την 15η Φεβρουαρίου, τα πρώτα σημάδια υποχώρησης της επιδημίας σε διάστημα 3 εβδομάδων. Ωστόσο, τα επίπεδα «αντοχής» του ιού σε ορισμένες κοινότητες απειλούν σοβαρά τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της θανατηφόρου νόσου.

Εκ του συνόλου των νέων κρουσμάτων, 52 καταγράφηκαν στη Γουινέα, 45 εξ αυτών στην πρωτεύουσα Φρίταουν. Στη Λιβερία έχουν καταγραφεί 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 4 ημέρες έως την 12η Φεβρουαρίου.

Παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία σχετικά με τα επίπεδα μετάδοσης του ιού, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, αναφέρεται σε έκθεση που δημοσιοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Κάθε μία από τις 3 χώρες ανέφεραν αύξηση των περιστατικών σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», αναφέρεται στην έκθεση.

Στη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε εντοπίστηκαν 84 τάφοι ανθρώπων που είχαν πεθάνει εξαιτίας του ιού και αποτελούσαν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Τουλάχιστον 40 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν μέσω εργαστηριακών εξετάσεων ανθρώπων που είχαν πεθάνει χωρίς να υποβληθούν σε θεραπεία, αυξάνοντας περαιτέρω τον κίνδυνο της μετάδοσης.

Μέχρι στιγμής εξαιτίας του ιού έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 9.365 άνθρωποι εκ του συνόλου των 23.218 καταγεγραμμένων κρουσμάτων, κυρίως στη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε, οι οποίες έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της επιδημίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έμπολα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Unicef: Το 97% των ορφανών του Έμπολα έχουν βρει οικογένεια

SHARE:

24Media Network