Ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Πούτιν ο Τραμπ

O Nτόναλντ Τραμπ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν
O Nτόναλντ Τραμπ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν AP

Ελέω του ουκρανικού ζητήματος, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν στην Αργεντινή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε την Πέμπτη την απόφασή του να ακυρώσει μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν το Σάββατο στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Αργεντινή, αφότου παρέλαβε μια πλήρη έκθεση για περιστατικό της Κυριακής στο στενό του Κερτς που έχει πυροδοτήσει την κλιμάκωση των σχέσεων Μόσχας - Κιέβου.

«Με βάση το γεγονός ότι τα πλοία και το πλήρωμα δεν έχουν επιστρέψει στην Ουκρανία από την Ρωσία, αποφάσισα ότι θα είναι προς το καλύτερο για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να ακυρώσω την προηγουμένως προγραµµατισθείσα συνάντηση στην Αργεντινή με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Προσμένω σε μια ουσιαστική σύνοδο κορυφής ξανά αμέσως μόλις η κατάσταση επιλυθεί!», ανέφερε ο Τραμπ με tweet του.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο διαμήνυσε ότι δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου. «Βρισκόμαστε εν πτήσει προς την Αργεντινή. Έως τώρα έχουμε δει μόνο το tweet (του Τραμπ) και δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης. Δεν έχουμε λάβει επίσημη ενημέρωση. Αν αυτό αληθεύει ο (Ρώσος) πρόεδρος θα προβεί σε χρήσιμες συναντήσεις στις επιπλέον ώρες που θα έχει στο πρόγραμμά του στο περιθώριο της συνόδου», τόνισε εκπρόσωπος της Ρωσικής Κυβέρνησης.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ, Ρωσία, Πούτιν
SHARE: