Αλάσκα: Άνδρας δέχθηκε επίθεση από αρκούδα και σώθηκε από μια σημαία

Αλάσκα: Άνδρας δέχθηκε επίθεση από αρκούδα και σώθηκε από μια σημαία
Shutterstock

Ελικόπτερο της ακτοφυλακής εντόπισε τυχαία, σοβαρά τραυματισμένο άνδρα, ο οποίος κυμάτιζε σημαία SOS σε απομονωμένη περιοχή της Αλάσκας.

Διάσωση ενός τραυματισμένου άνδρα πραγματοποίησαν άνδρες της ακτοφυλακής Kodiak, στην Αλάσκα, τη παρασκευή 16 Ιουλίου. Ο άνδρας τη στιγμή που επέστρεφε στην καλύβα του, η οποία βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή, τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση αρκούδας.

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι ο άνδρας που είναι μεταξύ 50 ή 60 ετών, ζούσε μόνος, περίπου 40 μίλια από την απομονωμένη πόλη Nome, όταν συνάντησε την αρκούδα, η οποία του επιτέθηκε και τον έσυρε μέχρι ένα ποτάμι.

Ο άνδρας, ο οποίος ήταν οπλισμένος με πιστόλι και κατάφερε να δραπετεύσει, είχε υποστεί επανειλημμένες επιθέσεις για περίπου μια εβδομάδα. «Είπε ότι η αρκούδα επέστρεφε κάθε βράδυ και δεν κοιμόταν για μέρες», είπε στους Lt Cmdr Jared Carbajal, ένας από τους πιλότους του ελικοπτέρου της ακτοφυλακής.

Οι πιλότοι κατευθυνόντουσαν προς τη περιοχή Nome, σε μια αποστολή στην οποία μετέφερε ερευνητές που αναζητούσαν νεκρές φάλαινες, ίππους και φώκιες κατά μήκος της ακτής. Το ελικόπτερο εντόπισε τον τραυματισμένο άνδρα, όταν χρειάστηκε να αλλάξει για λίγο τη πορεία του προκειμένου να αποφύγει κάποια σύννεφα. Προσγειώθηκε κατευθείαν μόλις τον διέκριναν να κουνάει μια λευκή σημαία, όπως αναφέρει ο Guardian.

“Στη πραγματικότητα δεν συναντάμε ανθρώπους στη μέση του πουθενά”. “Αν δεν περνούσαμε εκείνη τη στιγμή από το σημείο, θα τον χάναμε”, δήλωσε ο ένας από τους δύο πιλότους, Lt AJ Hammac.

Ο άνδρας αναρρώνει στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα