Αλγερία: Βρέθηκε ζωντανός σε κελάρι 26χρόνια μετά την απαγωγή του

Διαβάζεται σε 2'
Aλγερινός βρέθηκε 26χρόνια μετά την απαγωγή του
Aλγερινός βρέθηκε 26χρόνια μετά την απαγωγή του EnnaharTv

Ένας 45χρονος από την Αλγερία απήχθη τη δεκαετία του 1990 και βρέθηκε ζωντανός στο κελάρι του γείτονά του, 26 χρόνια μετά.

Ένας άνδρας που είχε εξαφανιστεί πριν από περίπου 26 χρόνια, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Αλγερία τη δεκαετία του 1990, εντοπίστηκε ζωντανός στο κελάρι του γείτονά του.

Ο Omar bin Omran εξαφανίστηκε από την Djelfa, στην Αλγερία, όταν ήταν στα τέλη της εφηβείας του. Τώρα, σε ηλικία 45 ετών,  βρέθηκε μόλις 200 μέτρα από το μέρος που μεγάλωσε.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι συνέλαβαν έναν 61χρονο άνδρα που θεωρείται ύποπτος ότι κρατούσε φυλακισμένο τον 45χρονο Οmran.

Η εξαφάνιση του Omran σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετούς σύγκρουσης μεταξύ της κυβέρνησης της Αλγερίας και ισλαμιστικών ομάδων. Η οικογένειά του φοβόταν ότι ήταν ανάμεσα στους περίπου 200.000 νεκρούς ή τους 20.000 απαχθέντες κατά τη διάρκεια των αναταραχών. Ωστόσο, ο 45χρονος βρέθηκε στις 12 Μαΐου, κρυμμένος σε ένα ποιμνιοστάσιο.

Όπως αναφέρει το BBC, ένας δικαστικός αξιωματούχος δήλωσε πως μία καταγγελία που έφθασε στην εισαγγελία περιέγραφε πως ο Omran βρισκόταν στο σπίτι ενός γείτονά του, μέσα σε ένα ποιμνιοστάσιο.

«Μετά από αυτή την αναφορά, ο γενικός εισαγγελέας διέταξε την εθνική χωροφυλακή να διενεργήσει έρευνα και οι αξιωματικοί πήγαν στο εν λόγω σπίτι», δήλωσε ο δικαστικός αξιωματούχος.

«Στις 12 Μαΐου, στις 20:00 τοπική ώρα, [βρήκαν] το θύμα Omar bin Omran, ηλικίας 45 ετών, στο κελάρι του γείτονά του, BA, ηλικίας 61 ετών». Ο ύποπτος φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη.

Το υπουργείο ανέφερε ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και ο Omran λαμβάνει ιατρική και ψυχολογική φροντίδα.

Ο Omran είπε στους διασώστες ότι κατά καιρούς είχε δει την οικογένειά του από εκεί που ήταν φυλακισμένος, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να καλέσει σε βοήθεια «λόγω ενός ξορκιού» που του είχε κάνει ο άνδρας που τον κρατούσε, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η μητέρα του πέθανε το 2013.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα