Αλλάζει ημερομηνία η Σύνοδος Κορυφής

Δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσφυγική κρίση την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ)
Δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσφυγική κρίση την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ) EUROKINISSI

Η ημερομηνία διεξαγωγής της Συνόδου μετατέθηκε καθώς συνέπιπτε με το δημοψήφισμα στη Βρετανία. Διαβάστε πότε θα γίνει

Η επόμενη σύνοδος κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταφέρθηκε για το διήμερο 28-29 Ιουνίου προκειμένου να μην συμπέσει με το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη Βρετανία με το ερώτημα της παραμόνης της χώρας στην ΕΕ.

"Η σύνοδος του Ιουνίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα διεξαχθεί τις 28 και 29 Ιουνίου" ανέφερε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος του προέδρου του Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Αρχικά η σύνοδος ήταν προγραμματισμένη για τις 23 και 24 Ιουνίου, όμως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον όρισε ως ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος την Πέμπτη, 23 Ιουνίου. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, το αρχικό σχέδιο ήταν να μεταφερθεί η έναρξη της συνόδου κορυφής στις 27 Ιουνίου, όμως τελικά αποφασίστηκε να ξεκινήσει την επόμενη ημέρα, Τρίτη 28 Ιουνίου, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα την Κυριακή, 26 Ιουνίου, να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σύνοδος Κορυφής
SHARE:

24Media Network