Άλλο ένα ρατσιστικό έγκλημα στις ΗΠΑ: Λευκοί έβαλαν φωτιά σε 18χρονη μαύρη

Άλλο ένα ρατσιστικό έγκλημα στις ΗΠΑ: Λευκοί έβαλαν φωτιά σε 18χρονη μαύρη
Althea Bernstein Twitter (Brittney_NBC15)

Άγρια ρατσιστική επίθεση δέχτηκε μία 18χρονη μαύρη στο Μάντισον. Τέσσερις λευκοί άνδρες της πέταξαν εύφλεκτο υγρό στο πρόσωπο και στη συνέχεια της έβαλαν φωτιά.

Εγκαύματα τρίτου βαθμού υπέστη μία γυναίκα στο Μάντισον της αμερικανικής πολιτείας Ουισκόνσιν έπειτα από επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN το περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν η 18χρονη μαύρη γυναίκα, ονόματι Althea Bernstein, βρισκόταν στο αυτοκίνητό της και είχε σταματήσει σε κόκκινο φανάρι. Τότε άκουσε κάποιον να φωνάζει έναν ρατσιστικό χαρακτηρισμό σε βάρους της. Γύρισε και είδε τέσσερις λευκούς άνδρες.

Κάποιος από αυτούς της έριξε ένα εύφλεκτο υγρό στο πρόσωπό της και χρησιμοποιώντας αναπτήρα της έβαλε φωτιά, καθώς η ίδια βρισκόταν μέσα στο όχημα.

Η 18χρονη στη συνέχεια έβαλε μπροστά το αμάξι και πήγε στη μητέρα της όσο πιο γρήγορα γινόταν. Η ίδια την μετέφερε στο νοσοκομείο.

H αστυνομία ερευνά το περιστατικό ως πιθανό έγκλημα μίσους. Την επόμενη μέρα της επίθεσης, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάντισον Joel DeSpain δήλωσε ότι οι ανακριτές εξετάζουν εικόνες από κάμερες παρακολούθησης του δρόμου για να δουν αν η επίθεση τραβήχτηκε.

Η Μπερνστάιν θα χρειαστεί συνεχή ιατρική περίθαλψη για τα εγκαύματα της. Δεν ζήτησε οικονομική υποστήριξη από τον κόσμο. Το μόνο αίτημά της είναι η στήριξη του κινήματος Black Lives Matter. “Υποστηρίξτε το Black Lives Matter. Υποστηρίξτε τις μαύρες ζωές”, ανέφερε η ίδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα