Βενεζουέλα: Αλλοι δύο νεκροί στα σύνορα με τη Βραζιλία

Βενεζουέλα: Αλλοι δύο νεκροί στα σύνορα με τη Βραζιλία
Εκρυθμη κατάσταση στα σύνορα Βενεζουέλας-Βραζιλίας AP

Δύο ακόμη νεκροί προστέθηκαν στον κατάλογο των θυμάτων από την έναρξη της κρίσης στη Βενεζουέλα και μετά. Τεράστια η ένταση στα σύνορα της χώρας με τη Βραζιλία και την Κολομβία.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις σε πόλη της Βενεζουέλας κοντά στα σύνορα με την Βραζιλία, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή.

Η πόλη είναι η Σάντα Ελένεα δε Ουαϊρέν και τα δύο νεκρά άτομα ήταν μεταξύ αυτών που επιχειρούσαν να ανοίξουν τα σύνορα έτσι ώστε να εισέλθει απρόσκοπτα στη χώρα η ανθρωπιστική βοήθεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες ιατρικές πηγές αλλά δεκαοκτώ άτομα τραυματίστηκαν στις ίδιες επιχειρήσεις με τις δυνάμεις καταστολής να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Την ίδια ώρα, ένα φορτηγό που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια πυρπολήθηκε στα σύνορα της Κολομβίας με την Βενεζουέλα, όταν οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές δυνάμεις της Βενεζουέλας επενέβησαν για να εμποδίσουν την πορεία της φάλαγγας, κατήγγειλε η βουλευτής της αντιπολίτευσης Γκάμπι Αρεγιάνο.

«Οι άνθρωποι προστατεύουν το φορτίο του πρώτου φορτηγού και φροντίζουν για την ανθρωπιστική βοήθεια που ο (πρόεδρος Νικολάς) Μαδούρο, ο δικτάτορας, ζήτησε να καεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Γκάμπι Αρεγιάνο, που βρισκόταν κοντά στην γέφυρα Σανταντέρ ανάμεσα στην Κολομβία και την Βενεζουέλα, όπου ξέσπασαν συγκρούσεις.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα