Αλτμάιερ: Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα της Lufthansa

Αλτμάιερ: Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα της Lufthansa
Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa AP

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν θα επιτρέπει το ξεπούλημα της Lufthansa.

Η Lufthansa ανήκει στα «ασημικά» της γερμανικής οικονομίας, τονίζει ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, διαβεβαιώνοντας ότι το Βερολίνο δεν θα αφήσει την αεροπορική εταιρία να καταστραφεί ούτε να περάσει σε χέρια ξένων επενδυτών, καθώς, όπως εξήγησε, εξαρτώνται από αυτήν εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

«Γι’ αυτό ακριβώς και θα εμποδίσουμε ενδεχόμενο ξεπούλημα αυτών των ασημικών», δηλώνει ο κ. Αλτμάιερ σε συνέντευξή του στην σημερινή BILD και εξηγεί ότι ο όμιλος θα διασωθεί από το Ταμείο Σταθεροποίησης της Οικονομίας, το οποίο δημιουργήθηκε πρόσφατα και θα έχει στην διάθεσή του «πολλά» δισεκατομμύρια ευρώ. Η στήριξη της εταιρίας, διευκρινίζει, θα συνδέεται βεβαίως και με όρους.

Απευθυνόμενος εμμέσως στην Κίνα, ο γερμανός υπουργός Οικονομίας ξεκαθαρίζει ταυτόχρονα σε αυστηρό τόνο ότι η Γερμανία «θα αντισταθεί σε ξένους επενδυτές οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν σε τιμή ευκαιρίας φημισμένες γερμανικές εταιρίες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στήριξη του κράτους θα λάβει και ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος πλήττεται σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊού. Ο κ. Αλτμάιερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί και πάλι σύστημα επιδότησης της απόσυρσης παλαιών οχημάτων για την αγορά νέων.

«Προσωπικά θυμάμαι πολύ καλά την περίοδο 2008-9. Τότε είχαμε αποφασίσει ένα πολύ αμφιλεγόμενο πρόγραμμα απόσυρσης, το οποίο όμως τελικά συνέβαλε σημαντικά στην επιστροφή στην ανάπτυξη – ήταν καλό και για την αυτοκινητοβιομηχανία και για τις θέσεις εργασίας», αναφέρει ο υπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή τη φορά, εφόσον εφαρμοστεί ανάλογο μέτρο, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην προστασία του κλίματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα