Αλβανία: Ευρύς ανασχηματισμός της κυβέρνησης Ράμα- Αποχωρεί ο Ντιτμίρ Μπουσάτι

Αλβανία: Ευρύς ανασχηματισμός της κυβέρνησης Ράμα- Αποχωρεί ο Ντιτμίρ Μπουσάτι
O πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα AP

Με αλλαγές στην ηγεσία σημαντικών υπουργείων θα βρει την κυβέρνηση του Έντι Ράμα η νέα χρόνια, μετά τον σημερινό ευρύ ανασχηματισμό.

Σε ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχώρησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με εννιά νέα πρόσωπα να λαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις και μάλιστα σε πρωτεύοντα υπουργεία.

Όπως αναφέρουν αλβανικές ιστοσελίδες, ο  Ράμα, μιλώντας στην Εθνική Συνέλευση, ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος περιλαμβάνει τις κάτωθι αλλαγές:

Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Γκέντς Τσάκαϊ στην θέση του Ντιτμίρ Μπουσάτι. Ο καταγόμενος από το Κόσσοβο, Τσάκαϊ, είχε μέχρι πρότινος την θέση του υφυπουργού των Εξωτερικών, ενώ έχει διατελέσει και σύμβουλος του Ράμα για ευρωπαϊκά ζητήματα.

Στο υπουργείο Οικονομικών, αντί του Αρμπέν Αχμέταϊ, διορίζεται υπουργός η Ανίλα Ντέναϊ, ενώ στο Παιδείας, τη  Λιντίτα Νικόλα αντικαθιστά η Μπέσα Σαχίνι.

Τον Νταμιάν Γκικνούρι, στο Υποδομών αντικαθιστά η Μπελίντα Μπαλούκου, στο Γεωργίας τον Νίκο Πελέσι αντικαθιστά ο Μπλέντι Τσούτσι, ενώ στο Πολιτισμού την Μιρέλα Κουμπάρο αντικαθιστά η Έλβα Μαργαρίτι.

Στο υπουργείο Προστασίας της Επιχειρηματικότητας, την Σονίλα Κιάτο, αντικαθιστά ο Εντουάρντ Σάλσι.

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες αλλαγές, η Ελίντα  Σπυροπάλι διορίζεται Υπουργός για τις Σχέσεις με την Βουλή, ο βουλευτής Εριόν Μπράτσε διορίζεται Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα  Ora News, η μέχρι σήμερα Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σενίντα Μέσι απαλλάσσεται από τα καθήκοντά της.

 Όπως αναφέρει η Ora News, ο Π/Θ  Ράμα υπενθύμισε στους υπουργούς: Υγείας  Ogerta Manastirliu  και Τουρισμού Blendi Klosi, “τι πρέπει να κάνουν τους επόμενους έξι μήνες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα