Αμερικανικές εκλογές: Στο 6% το προβάδισμα της Κλίντον, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Αμερικανικές εκλογές: Στο 6% το προβάδισμα της Κλίντον, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Μεγάλη διαφορά καταγράφεται μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ στη νέα δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Monmouth. Προβάδισμα και στην Φλόριντα για την πρώην υπουργό σύμφωνα με έρευνα του Quinnipiac

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον προηγείται του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ κατά 6%, μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Monmouth που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, την παραμονή των προεδρικών εκλογών.

Στην έρευνα συμμετείχαν 802 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι και βάσει των αποτελεσμάτων της το 50% τάσσεται υπέρ της Κλίντον ενώ το 44% υποστηρίζει τον Τραμπ, με ένα περιθώριο λάθους στο ±3,6%, επισημαίνει το πανεπιστήμιο σε μια ανακοίνωση.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του πανεπιστημίου, που δημοσιεύτηκε την 17η Οκτωβρίου, η πρώην υπουργός Εξωτερικών προηγούνταν κατά 12% του μεγιστάνα.

Την ίδια ώρα η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος διατηρεί μια πολύ μικρή διαφορά έναντι του δισεκατομμυριούχου στις πολιτείες κλειδιά της Φλόριντας και της Βόρειας Καρολίνας, καταδεικνύει μια νέα δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Quinnipiac.

«(Η διαφορά) στα αποτελέσματα των πιθανών ψηφοφόρων στην Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα, δύο πολιτείες που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για την τελική έκβαση είναι πολύ μικρή» για να αναδείξει τον τελικό νικητή, σημειώνεται στο δελτίο τύπου που διανεμήθηκε μαζί με τη δημοσκόπηση.

Στην Φλόριντα, η Χίλαρι Κλίντον προηγείται με ποσοστό 46% έναντι 45% του Τραμπ, εντός του περιθωρίου του στατιστικού λάθους (±3,3%).

Στη βόρεια Καρολίνα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει προβάδισμα 2% έναντι του δισεκατομμυριούχου, με 47% έναντι 45%, επίσης εντός του ορίου στατιστικού σφάλματος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές ΗΠΑ, Κλίντον, Τραμπ, Αμερικανικές εκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αμερικανικές εκλογές: Μπροστά η Κλίντον

SHARE:

24Media Network