Αμερικανοί στρατιώτες προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να απελευθερώσουν τον Λουκ Σόμερς

Αμερικανοί στρατιώτες προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να απελευθερώσουν τον Λουκ Σόμερς

Αμερικανοί στρατιώτες προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να απελευθερώσουν τον Λουκ Σόμερς, τον Αμερικανό πολίτη που κρατείται όμηρος από την αλ Κάιντα στην Υεμένη, αποκάλυψε το Πεντάγωνο

Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν σήμερα ότι τον προηγούμενο μήνα προσπάθησαν, χωρίς επιτυχία, να απελευθερώσουν έναν Αμερικανό πολίτη που κρατείται όμηρος από τον βραχίονα της αλ Κάιντα στην Υεμένη, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν παρών στο σημείο όπου έγινε η επιχείρηση, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

«Οι ΗΠΑ αποπειράθηκαν πρόσφατα να διεξάγουν μια επιχείρηση απελευθέρωσης πολλών ομήρων, μεταξύ αυτών και ο Αμερικανός πολίτης Λουκ Σόμερς, που κρατούνται στην Υεμένη από την αλ Κάιντα (...). Πολλοί όμηροι απελευθερώθηκαν, όμως άλλοι, ανάμεσά τους και ο Σόμερς, δεν ήταν παρόντες στο κτίριο που ήταν στόχος», ανέφερε ο Τζον Κίρμπι, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση διεξήχθη σε συνεργασία με τις αρχές της Υεμένης.

Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης παραμένουν απόρρητες, όμως το Πεντάγωνο αποφάσισε «να δώσει ακριβείς πληροφορίες καθώς η αποστολή αυτή έχει μεταδοθεί ευρέως στη δημόσια σφαίρα», πρόσθεσε ο αντιναύαρχος Κίρμπι.

«Οι ΗΠΑ δεν ανέχονται την απαγωγή πολιτών τους και εργάζονται ακατάπαυστα για να τους απελευθερώσουν και να εντοπίσουν τους απαγωγείς τους», υπογράμμισε ο ίδιος.

Νωρίτερα σήμερα η αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) απείλησε σε βίντεό της να εκτελέσει τον Λουκ Σόμερς, 33 ετών, που απήχθη στην Σανάα τον Σεπτέμβριο του 2013.

SHARE: