Αμετακίνητοι Πρίστινα – Βελιγράδι στις θέσεις τους για το Κόσσοβο

default image

Αμετακίνητοι από τις πάγιές τους θέσεις στο ζήτημα του καθεστώτος του Κοσόβου εμφανίζονται οι πολιτικοί ηγέτες στο Βελιγράδι και την Πρίστινα, ενώ οι προετοιμασίες για τις νέες μεταξύ τους συνομιλίες έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς δήλωσε από την Ελβετία, όπου είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, ότι η Σερβία δεν πρόκειται να αποδεχθεί κανενός είδους ανεξαρτησία για το Κόσοβο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου, ο κ. Τάντιτς, ο οποίος βραβεύτηκε σήμερα, στην Ελβετία με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πολιτικής Κουλτούρας, δήλωσε ότι το Βελιγράδι είναι έτοιμο για κάθε συμβιβασμό που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Σερβίας.

Σε ό,τι αφορά τις νέες συνομιλίες, ο Σέρβος πρόεδρος σημείωσε ότι αποτελούν μια νέα ευκαιρία επίλυσης του ζητήματος του καθεστώτος του Κοσόβου για τη χώρα του, σημειώνοντας ωστόσο ότι ” οι δύσκολες ημέρες είναι ακόμη μπροστά και δεν έχει τελειώσει ακόμη το θέμα“.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Αγκίμ Τσέκου επανέλαβε ότι για την Πρίστινα, η ανεξαρτησία του Κοσόβου δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Η ανεξαρτησία είναι η μόνη επιλογή και κανείς δεν μπορεί να μας αναγκάσει να δεχθούμε κάτι άλλο” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσέκου.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα