Αμετανόητος ο Μπρέιβικ

Αμετανόητος ο Μπρέιβικ

Ο μακελάρης της Νορβηγίας Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δήλωσε αμετανόητος για τη δολοφονία 77 ανθρώπων. Θεωρεί τις πράξεις του "φρικτές, αλλά αναγκαίες"

Ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, δράστης των επιθέσεων με 77 νεκρούς στις 22 Ιουλίου στη Νορβηγία εξακολουθεί να μην δείχνει ότι έχει τύψεις για τις πράξεις του, δήλωσε ο συνήγορός του.

"Λέει ότι δεν μετανοιώνει για τις πράξεις του. Φυσικά αυτό είναι ένα μήνυμα πολύ δύσκολο να εκφραστεί, αλλά (ο Μπρέιβικ) είναι πολύ σαφής στο θέμα αυτό. Πιστεύει πως (οι πράξεις του) ήταν αναγκαίες", τόνισε ο Γκέιρ Λίπεσταντ στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2 Nyhetskanalen.

"Θεωρεί πως οι πράξεις του ήταν φρικτές, αλλά αναγκαίες", πρόσθεσε ο συνήγορός του.

Ο 32χρονος Μπρέιβικ κρατείται εν αναμονή της δίκης του που θα αρχίσει στις 16 Απριλίου.

Σήμερα για πρώτη φορά από τη σύλληψή του, είχε πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου του Οσλο.

Δύο ψυχίατροι κατέληξαν τον περασμένο μήνα στο συμπέρασμα ότι ο Μπρέιβικ πάσχει από "παρανοϊκή σχιζοφρένεια". Αν τα συμπεράσματα αυτά επιβεβαιωθούν δεν θα φυλακιστεί, αλλά θα παραμείνει έγκλειστος σε ψυχατρικό ίδρυμα, λαμβάνοντας την ενδεδειγμένη θεραπεία.

Ο Μπρέιβικ, σύμφωνα με την εισαγγελία, αισθάνθηκε "προσβεβλημένος" όταν ενημερώθηκε για τις εκτιμήσεις των ψυχιάτρων, οι οποίες προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση της νορβηγικής κοινωνίας.

SHARE:

24Media Network