Αναφορές για αυτοκτονία του δημάρχου της Σεούλ – Είχε προηγηθεί καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Αναφορές για αυτοκτονία του δημάρχου της Σεούλ – Είχε προηγηθεί καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση
Ο Παρκ Γουόν-σουν AP Photo/Francois Mori

Σε αυτοκτονία φαίνεται ότι οφείλεται ο θάνατος του Πακ Γουόν-σουν. Βρέθηκε σημείωμά του στο οποίο ζητούσε συγγνώμη από την οικογένειά του και τον κόσμο που τον στήριξε.

Για αυτοκτονία του δημάρχου της Σεούλ, Παρκ Γουόν-σουν κάνει λόγο το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το οποίο μάλιστα υποστήριξε ότι είχε προηγηθεί καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση της πρώην γραμματέως του. Μάλιστα, η αστυνομία επιβεβαίωσε την καταγγελία, χωρίς όμως να αναφερθεί λεπτομερώς σε αυτή.

Το συμπληρωματικό στοιχείο που ενισχύει τις ενδείξεις για αυτοκτονία τυο 64χρονου είναι επίσης ένα σημείωμα που είχε αφήσει και το οποίο βρέθηκε στο γραφείο του και δόθηκε στη δημοσιότητα. Σε αυτό έγγραφε: “Ζητώ συγγνώμη από όλους. Ευχαριστώ όλους όσοι βρίσκονταν μαζί μου στη διάρκεια της ζωής μου. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου, στην οποία μόνο πόνο έχω προκαλέσει”.

Σχετικά με την καταγγελία πάντως, εκπρόσωπος της οικογένειάς είχε εκδώσει ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητούσε απο΄τον κόσμο να τον αφήσει ήσυχο και να μη διασπείρει “αβάσιμες πληροφορίες”.

Ο Παρκ ήταν δήμαρχος της Σεούλ από το 2011 και θεωρείτο πιθανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2022. Βρέθηκε νεκρός, ενώ μια ημέρα νωρίτερα η κόρη του τον είχε δηλώσει ως αγνοούμενο. Αστυνομικοί με drones και αστυνομικούς σκύλους βρήκαν το πτώμα του στο όρος Μπουγκάκ, στα βόρεια της πρωτεύουσας, έπειτα από επιχείρηση έρευνας στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες μέλη του Σώματος, όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία της Σεούλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα