Ανακάλυψαν πορτραίτο του Ιησού ηλικίας 1.500 χρόνων

Ανακάλυψαν πορτραίτο του Ιησού ηλικίας 1.500 χρόνων

Η ανακάλυψη έγινε σε μία εγκαταλελειμμένη Βυζαντινή εκκλησία στην έρημο του Ισραήλ - Τι λένε οι επιστήμονες που απεικόνισαν τη μορφή του Ιησού.

Σε μια σημαντική ανακάλυψη φαίνεται πως προχώρησαν ερευνητές, καθώς εξετάζοντας έναν εγκαταλελειμμένο τοίχο σε βυζαντινή εκκλησία στην έρημο του Ισραήλ, ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν πορτραίτο του Ιησού Χριστού, ηλικίας 1.500 ετών.

Οι κάτοικοι της περιοχής ήδη από το 1920 πίστευαν ότι κάτι σημαντικό υπάρχει στο συγκεκριμένο τοίχο, όμως μόλις τώρα οι επιστήμονες μπόρεσαν να δώσουν απαντήσεις χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους και σύγχρονη τεχνολογία. Έτσι λοιπόν οι ειδικοί λένε ότι πρόκειται για τοιχογραφία του 6ου αιώνα που απεικονίζει τον Ιησού σε νεαρή ηλικία με κοντά μαλλιά.

Σε μέρος της έρευνας τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Antiquity λένε “πως η ύπαρξη του πορτραίτου” είναι σημαντική από μόνη της λέγοντας πως η συγκεκριμένη απεικόνιση του Ιησού ήταν ιδιαιτέρως διαδεδομένη στην Αίγυπτο και στη Συρία αλλά πέρασε και στην μεταγενέστερη βυζαντινή τέχνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα