Αναστασιάδης: Η συμφωνία ωφελεί την Ε.Ε. και την Βρετανία

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, του πρωθυπουργού ΑΛέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Αιγύπτου Α.Φ. Ελ Σισι μετα το τέλος των συνομιλιών στα πλαίσια της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015.
(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI)
Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, του πρωθυπουργού ΑΛέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Αιγύπτου Α.Φ. Ελ Σισι μετα το τέλος των συνομιλιών στα πλαίσια της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015. (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι στη Σύνοδο υπερίσχυσε η ενότητα και η αλληλεγγύη

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε ότι η συμφωνία, που επήλθε, για τα αιτήματα του Ηνωμένου Βασιλείου «είναι προς όφελος τόσο της ΕΕ στο σύνολό της όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου».

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει ότι υπερίσχυσε το αίσθημα της ενότητας και της αλληλεγγύης.

«Η Κύπρος, καθ' όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, στήριξε τις προσπάθειες του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Donald Tusk, με στόχο την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης, η οποία να λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και των λοιπών κρατών μελών της ΕΕ, με πλήρη σεβασμό στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της ΕΕ», καταλήγει η δήλωση Αναστασιάδη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σύνοδος Κορυφής
SHARE: