Τραγωδία στην Καλιφόρνια: Βρήκαν 25 πτώματα στο τουριστικό σκάφος που πήρε φωτιά

Το φλεγόμενο σκάφος.
Το φλεγόμενο σκάφος. AP

Ελάχιστες οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες, σύμφωνα με την σερίφη της Σάντα Μπάρμπαρα. Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της φωτιάς.

Συνολικά 25 πτώματα επιβαινόντων στο τουριστικό σκάφος Conception εντοπίστηκαν ενώ άλλοι εννέα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, ο Μπιλ Μπράουν, ο σερίφης της Κομητείας Σάντα Μπάρμπαρα, όπου υπάγεται διοικητικά η περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, είχε τονίσει ότι οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες είναι ελάχιστες.

ADVERTISING

Το σκάφος είχε αγκυροβολήσει για να διανυκτερεύσει στα ανοικτά νησιού στη νότια Καλιφόρνια όταν πήρε φωτιά τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Θρήνος για τις ζωές που χάθηκαν.
Θρήνος για τις ζωές που χάθηκαν. AP

Το Conception, 22 μέτρων που ήταν ειδικά διαμορφωμένο για καταδύσεις, βρίσκεται πλέον σε βάθος 20 μέτρων και μόνο ένα τμήμα της πλώρης του διακρίνεται έξω από το νερό. Το πλοίο απέχει μόλις 20 μέτρα από την ακτή του νησιού Σάντα Κρουζ, στα ανοιχτά της Σάντα Μπάρμπαρα.

Οι αρχές δεν έχουν κάνει καμία υπόθεση για τα αίτια της φωτιάς.
Οι αρχές δεν έχουν κάνει καμία υπόθεση για τα αίτια της φωτιάς. AP

Οι αρχές δεν έχουν κάνει δημόσια μέχρι στιγμής καμία υπόθεση για τα αίτια της πυρκαγιάς στο πλοίο, στο οποίο επέβαιναν κυρίως λάτρες των καταδύσεων που είχαν πάει εκδρομή.

Στο λιμάνι της Σάντα Μπάρμπαρα.
Στο λιμάνι της Σάντα Μπάρμπαρα. AP

Το Conception είχε αποπλεύσει από τη Σάντα Μπάρμπαρα τα ξημερώματα στου Σαββάτου για εκδρομή στα γειτονικά νησιά, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους τουρίστες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καλιφόρνια: Το σκάφος φλεγόταν και οι 34 επιβάτες κοιμούνταν - Γλίτωσε μόνο το πλήρωμα

Στις φλόγες σκάφος ανοιχτά της Καλιφόρνια - Φόβοι για 34 νεκρούς

SHARE:

24Media Network