Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ: “Θα πληρώσει το χρέος του συντρόφου της από απάτη, ακόμα και αν δεν γνώριζε”

Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ: “Θα πληρώσει το χρέος του συντρόφου της από απάτη, ακόμα και αν δεν γνώριζε”
Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον. Εκεί που δικάζονται οι σημαντικές υποθέσεις. AP

Με ψήφους 9-0 Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενίσχυσε απόφαση του 1885, που αφαιρεί από γυναίκα την προστασία του πτωχευτικού κώδικα, για αποφυγεί την πληρωμή χρέους που προέκυψε από απάτη του συντρόφου της.

Με ομόφωνη απόφαση (9-0), το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ ότι μια γυναίκα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει την προστασία του πτωχευτικού κώδικα, για να αποφύγει την πληρωμή χρέους που προέκυψε από απάτη του συντρόφου της.

Το δικαστήριο είπε ότι η Kate Bartenwerfer, από την Καλιφόρνια οφείλει ποσό μεγαλύτερο των 2.000.000 δολαρίων, ακόμα κι αν δεν γνώριζε ή δεν μπορούσε να γνωρίζει για την απάτη του συντρόφου της -επί της κατάστασης στην οποία ήταν ένα σπίτι που είχαν αγοράσει μαζί, το ανακαίνισαν και το πούλησαν με στόχο το κέρδος.

Ο σύντροφος της Bartenwerfer επέβλεπε τις εργασίες του αρχιτέκτονα, του μηχανικού και του εργολάβου που είχε προσλάβει. Μαζί υπέγραψαν τη βεβαίωση για όλα τα υλικά στοιχεία του ακινήτου που ήταν εσφαλμένη (υπήρχε διαρροή από την οροφή, ελαττωματικά παράθυρα, έλλειψη εξόδου κινδύνου και προβλήματα με άδειες).

Αυτή η απόφαση ‘πατά’ (και ενισχύει) σε μια που είχε πάρει το Ανώτατο Δικαστήριο το 1885, όταν έκρινε ότι δύο εταίροι σε μια εταιρεία μαλλιού στη Νέα Υόρκη ήταν υπεύθυνοι για το χρέος που προέκυψε από δόλιες αξιώσεις τρίτου, παρόλο που δεν ήταν οι ίδιοι “ένοχοι για λάθος”.

Όπως αναφέρει το CNBC επιλύει μια διαφορά απόψεων μεταξύ αρκετών ομοσπονδιακών εφετείων, σχετικά με το εάν ένα αθώο μέρος μπορεί να προστατευθεί από το χρέος για απάτη άλλου ατόμου, έπειτα από μια αίτηση πτώχευσης.

Διευκρινίστηκε ότι η απόφαση αφορά άτομα που ενεργούσαν μαζί σε μια εταιρική σχέση “όχι μια κατάσταση που περιλαμβάνει απάτη από άτομο που δεν έχει σχέση αντιπροσώπου ή εταιρικής σχέσης με τον οφειλέτη”.

Το χρέος αφορούσε αρχικά δικαστική απόφαση 200.000 δολαρίων που επιβλήθηκε το 2012,. Έκτοτε έχει αυξηθεί σε περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια δολάρια λόγω των τόκων. Δεν περιλαμβάνονται οι αμοιβές δικηγόρου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα