Κινδυνεύει με εκτέλεση

Κινδυνεύει με εκτέλεση

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε θάνατο ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ. Οι βαριές κατηγορίες και η μαρτυρία που τον "καίει"

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ που κρατείται στο πλαίσιο έρευνας για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων του περασμένου μήνα, μπορεί να καταδικαστεί σε θάνατο δι' απαγχονισμού εάν κριθεί ένοχος

"Το έγκλημα της δολοφονίας διαδηλωτών μπορεί να επιφέρει την ποινή του θανάτου εάν αποδειχτεί η εμπλοκή του κατηγορούμενου" δήλωσε ο αιγύπτιος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντέλ Αζίζ Αλ- Γκίντι μιλώντας στην κρατική εφημερίδα Αλ Αχράμ.

Ο 82χρονος Χόσνι Μουμπάρακ και οι δύο γιοί του Γκαμάλ και Αλάα κρατούνται από τις 13 Απριλίου στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων του Ιανουαρίου που προκάλεσαν το θάνατο 800 πολιτών, σύμφωνα με επίσημες πηγές και που οδήγησαν τελικά στην ανατροπή του προέδρου.

Την άποψη ότι ο Μουμπάρακ μπορεί να εκτελεστεί εξέφρασε και λίγες ημέρες νωρίτερα και ο πρόεδρος του Εφετείου Ζακάρια Χαλάς που επικαλέστηκε την μαρτυρία του πρώην υπουργού Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ Αντλι ο οποίος κατέθεσε ότι έλαβε εντολή από τον ίδιο τον κ. Μουμπάρακ να χρησιμοποιηθεί βία κατά των διαδηλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χόσνι Μουμπάρκ κρατείται στο νοσοκομείο του Σαρμ-Ελ-Σέιχ λόγω καρδιολογικών προβλημάτων που εμφάνισε από τις 12 Απριλίου και οι δύο γιοί του κρατούνται σε φυλακή του Καϊρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναρρώνει ο Χόσνι Μουμπάρακ

Υπό κράτηση Μουμπάρακ και υιοί

SHARE:

24Media Network